Mesajul șefului demisionar al NATO pentru Europa |  The Epoch Times

Data:

spot_img

Mesajul șefului demisionar al NATO pentru Europa. Pentru liderii europeni care se tem că vor trebui să lucreze cu Donald Trump, Jens Stoltenberg are trei cuvinte: „Doar faceţi-o”, transmite POLITICO.

Cu o zi înainte de a demisiona din funcţia de secretar general al Alianţei militare Nord-Atlantice, Stoltenberg a cerut luni guvernelor europene sceptice să „facă tot ce le stă în putinţă” pentru a-l convinge pe Trump să menţină sprijinul SUA pentru Ucraina, dacă acesta va câştiga alegerile din noiembrie.

„Oricine ar fi ales ca preşedinte al Statelor Unite în noiembrie, cred că este important ca aliaţii europeni [să] se angajeze cu Statele Unite pentru a se asigura că acestea continuă să sprijine Ucraina”, a declarat Stoltenberg pentru publicaţia amintită, în ultimul său interviu individual cu presa în calitate de şef al NATO.

Citește și: Premierul Ciolacu confundă Bucureștiul cu România când spune că vom depăși anul viitor Austria

Al doilea cel mai longeviv şef din istoria NATO

Norvegianul va fi înlocuit marţi de fostul prim-ministru olandez Mark Rutte, marcând astfel sfârşitul celor 10 ani petrecuţi de el la conducerea Alianţei, devenind al doilea cel mai longeviv şef din istoria NATO.

Deşi Stoltenberg a condus NATO prin tumultoasa administraţie Trump din 2017-21, el nu a vrut să speculeze de ce candidatul republican l-a ironizat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai mare vânzător din istorie” săptămâna trecută înainte de o întâlnire în SUA.

Cu toate acestea, Stoltenberg a reamintit eforturile lui Trump în calitate de preşedinte al SUA de a furniza Ucrainei Javelins, o armă antitanc cu care trupele ucrainene au rezistat invaziei ruse.

Citește și: Alegeri legislative în Austria. Extrema dreaptă a câștigat pentru prima oară alegerile parlamentare cu un scor istoric

„Este important ca aliaţii europeni să nu creeze profeţii care se împlinesc singure, ci de fapt […] să facem tot ce putem pentru a ne asigura că SUA continuă să sprijine Ucraina”, a declarat şeful NATO.

El a adăugat că toţi aliaţii europeni ar trebui „să transmită foarte clar Statelor Unite” că „nu vor aduce pacea” în Ucraina dacă aceasta nu poate continua ca naţiune suverană şi independentă.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related