Mesajul transmis de Maia Sandu la 30 de ani de la adoptarea Constituției în Republica Moldova

Data:

spot_img

Republica Moldova marchează astăzi 30 de ani de la adoptarea Constituției, iar Parlamentul urmează să țină o ședință solemnă și găzduiește o conferință științifică desfășurată în comun cu Senatul României.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat cu această ocazie un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Citește și: De ce vrea Viktor Orban să luăm pastila roșie?

„Astăzi se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, care a pus bazele funcționării statului nostru și ale conviețuirii între cetățeni. Acum trei decenii, moldovenii au decis să construiască împreună o țară în care oamenii trăiesc liber, un stat în care drepturile tuturor cetățenilor sunt respectate, iar ei își pot asigura bunăstarea și realiza năzuințele prin muncă onestă”.

„E important să ne respectăm reciproc”

Aceasta a mai scris că, în ciuda provocărilor din ultimii ani, consolidarea Republicii Moldova într-un stat pentru oameni, continuă.

Citește și: Alfred Bulai, profesor la SNSPA și analist TV, le cere studentelor să se dezbrace în fața lui și le mângâie | Investigație a site-ului Snoop

Maia Sandu a vorbit, în mesajul transmis cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea Constituției, că binele fiecărui cetățean ține de binele comun.

„Drepturile și obligațiile cetățeanului Republicii Moldova ne amintesc despre faptul că facem parte dintr-o comunitate în care binele fiecăruia depinde de binele comun. Acestea ne învață că e important să ne respectăm reciproc dacă vrem să trăim în pace și bună înțelegere. Să cunoaștem și să respectăm Constituția, apreciind oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social – e strângerea de mână care ne inspiră să construim un viitor comun mai bun pentru următoarele generații de moldoveni”, a scris președintele Republicii Moldova.

Conferință comună cu România

Parlamentul de la Chişinău se întruneşte începând cu ora 11:00 în şedinţă solemnă consacrată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în Republica Moldova. Şedinţa solemnă reuneşte actuali şi foşti deputaţi, foşti preşedinţi de ţară şi de parlament, foşti preşedinţi ai Curţii Constituţionale, membri ai Comisiei şi grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Constituţiei Republicii Moldova, care au fost implicaţi direct în elaborarea legii supreme a statului.

La şedinţă, moderată de către preşedintele parlamentului, Igor Grosu, erau aşteptaţi premierul Dorin Recean, senatori din România şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova şi ai mediului academic, scrie Agerpres.

Agenda zilei mai include, începând cu ora 14:00, o conferinţă cu titlul „Constituţia Republicii Moldova la 30 de ani şi integrarea europeană”, care va reuni în jur de 100 de participanţi – deputaţi, senatori din România, reprezentanţi ai mediului academic -, care vor prezenta lucrări despre investigaţii ştiinţifice în domeniul dreptului constituţional şi aspecte ale integrării europene.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat | Info Sud-Est

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a fost...