Meseria, plătită ca spor! Angajaţii TVR vor lua spor pentru că merg pe teren!

Data:

O parte obligatorie a meseriei de jurnalist – mersul pe teren – este plătită ca spor la TVR! Cel puţin aşa apare în Contractul Colectiv de Muncă pe care conducerea Televiziunii Publice urmează să îl semneze cu unul dintre sindicatele din TVR: MediaSind.Publicitate

Potrivit negocierilor dintre sindicate şi conducere, cei de la carele de transmisie (al căror job presupune oricum deplasarea) vor avea spor permanent de 10% din salariu.

Şi jurnaliştii vor fi plătiţi în plus pentru că merg pe teren, însă nu permanent (precum cei de la tehnic), ci doar dacă au deplasări. Tot 10%.

Iniţial, sindicatul ceruse 20% pentru acest spor, însă negocierile au dus la 10 procente.

Angajaţii TVR au 10% spor pentru deplasări dar, în acelaşi timp, beneficiază de şi de 230 de lei pe zi (pentru cazare) şi 50 de lei pentru diurnă.

Sporurile vin după ce angajaţii au obţinut, pe lângă aceste sporuri, încă 12% în plus, adică indexarea salariilor din TVR cu rata inflaţiei.

Cum arată cele două capitole agreate de sindicate cu şefii TVR puteți citi în PAGINA DE MEDIA.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...