marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterMeserii ”pe cale de dispariție”. 9 profesii care nu vor mai fi...

Meserii ”pe cale de dispariție”. 9 profesii care nu vor mai fi la mare căutare, în cinci ani

Schimbările mari de pe piața muncii, generate de evoluția economică, creșterea accentului pus pe digitalizare și, nu în ultimul rând, contextul pandemic au efecte și în ceea ce privește meseriile care vor putea intra ”în umbră” în cinci ani. Specialiștii au identificat și care ar putea fi acestea.

The Ladders a studiat tendințele din industrii și a identificat nouă meserii care se vor „stinge” repede în următorii cinci ani, potrivit hotnews.ro:

Popularitatea în creștere a aplicațiilor de ridesharing ca Uber pune în fața dispariției șoferul tradițional care lucrează pentru o companie de taximetre.

Casieri

Va fi oricând nevoie de unul sau doi casieri într-un magazin pentru a verifica prețuri și alte probleme curente, dar slujba clasică de casier/ă este în pericol. Aparatele la care faci singur plata și tendința spre tranzacții digitale automatizează repede munca de casier.

Operatori de telemarketing

Cele mai multe apeluri de telemarketing sunt făcute prin automatizare și transferate la un operator doar în anumite condiții. Industria telemarketingului caută activ metode de automatizare și a acestor interacțiuni.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE