luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterMetoda „Accidentul” funcționează din cauza indiferenţei poliţiei

Metoda „Accidentul” funcționează din cauza indiferenţei poliţiei

Anchetele deschise de polițiști în cazul înșelăciunilor prin metoda „Accidentul” au devenit extrem de laborioase, mai ales atunci când investigatorii țin cu orice preț să ajungă la autori.

Cea mai bună dovadă este un caz investigat anul trecut de polițiștii botoșăneni, în care anchetatorii au făcut uz de toate metodele aflate la îndemână.

A fost o întreagă desfășurare de forțe, cu interceptări de telefoane mobile, localizări prin intermediul celor de la Direcția de Operațiuni Speciale, ridicări și analize de imagini de la camerele de supraveghere, descinderi și percheziții, audieri a zeci de martori, analize criminalistice, dar și recunoașteri în grup.

Așa se face că din 11 aprilie 2020, când a fost înregistrată prima plângere din partea unei victime și până la trimiterea în judecată a autorilor au trecut mai puțin de trei luni.

Întreaga rețea ar fi fost pusă la punct de un botoșănean, Florian Mirel Coșman, încarcerat în Penitenciarul Arad, dar care, prin intermediul unor cunoscuți aflați în libertate, printre care și doi foști colegi de detenție eliberați la sfârșitul lui 2019, a reușit să păcălească patru femei cu 27.000 de lei și 7.000 de euro, în alte două cazuri fiind vorba numai de tentative, întrucât victimele au realizat că sunt pe cale să fie înșelate și au întrerupt discuțiile telefonice.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE