Proiectul a două profesoare, surori, care te face să te îndrăgosteşti de cântat şi de muzică

Data:

Educaţie muzicală predată cu seriozitate, cursuri făcute prin prisma jocurilor şi poveştilor, metode inedite de predare şi abordări nonconformiste pentru teoria muzicală, inclusiv rap-ul – toate acestea le descriu pe Antoaneta Luchian şi Ana-Maria Rusu, două surori şi profesoare care au pus bazele proiectului «Mai Multă Educaţie Muzicală în Şcoli» şi care au creat, astfel, una din cele mai mari comunităţi educaţionale din România, cu zeci de mii de membri.

Antoaneta Luchian este cadru didactic la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi şi la Colegiul Naţional din Iaşi, în timp ce Ana-Maria Rusu predă la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” şi la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani, fiind totodată şi coordonatoarea corului Ding Dong. 

mbele au absolvit Universitatea de Arte din Iaşi. Îşi doresc ca mesajul lor să fie asimilat de toţi elevii, iar pentru acest lucru apelează la diverse abordări didactice şi creative prin care aceştia rămân mereu activi. Sunt acei dascăli la care orice elev a visat, dar nu a avut norocul să îi întâlnească.

Antoaneta Luchian este cadru didactic la Colegiul Negruzzi

Există profesori care consideră că funcţia ocupată le oferă o titulatură care vine la pachet cu ceva în plus faţă de alt om. Ana-Maria şi Antoaneta sunt acele profesoare pe care orice fost elev le poate invita la cafea. 

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și Ultimul proces al lui Netejoru cu Laura Kovesi, câștigat de șefa Parchetului European – PressHUB!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...