Alegeri SUA. Michelle Obama: Trump se folosește de comentarii misogine și rasiste ca substitut pentru idei și soluții reale

Data:

spot_img

Barack Obama, fost președinte american în perioada 2008-2016, a participat marți seara alături de soția sa, Michelle, la Convenția Națională Democrată, în ziua a doua, unde au ținut discursuri de susținere a candidatei democrate pentru cursa la Casa Albă, Kamala Harris.

Fostul președinte american a promovat-o pe Kamala Harris spunând că „ștafeta a fost predată” și că „America este pregătită pentru un nou capitol […], pentru o nouă poveste. Suntem pregătiți pentru Președinta Kamala Harris,” conform Politico.

Barack Obama a vorbit despre viața Kamalei Harris și a povestit că între ei există o relație de prietenie de 20 de ani și a susținut că tandemul Harris-Walz este format din doi politicieni care „au rămas fideli poveștii centrale a Americii.” Obama a vorbit și despre Tim Walz, candidatul pentru funcția de vicepreședinte, și perioada în care acesta a fost antrenor de fotbal.

Este a doua oară când Barack Obama își exprimă susținerea pentru un candidat femeie, după alegerile din 2016 când a promovat-o pe Hillary Clinton. Despre Harris a spus că este o femeie puternică și care oferă stabilitate unei țări polarizate politic.

Citește și: Biden predă oficial ștafeta lui Harris la Convenția Democrată: Critici dure la adresa lui Trump și o chemare la unitate națională și globală

În discursul său, Obama nu uită să vorbească despre fostul vicepreședinte al administrației sale, actual președinte, Joe Biden. Barack Obama l-a lăudat pe Biden și decizia lui de a se retrage din cursa pentru Casa Albă spunând că „aveam nevoie de un lider ferm, care să aducă oamenii împreună și care să fie suficient de altruist pentru a face lucrul cel mai rar care există în politică: să-și pună deoparte propria ambiție de dragul țării.”

Donald Trump și republicanii nu au scăpat de critici. Despre Trump, Obama a afirmat că este „un miliardar în vârstă de 78 de ani care nu a încetat să se plângă de problemele sale de când a coborât pe scara sa rulantă aurită acum nouă ani.”

Tot despre Trump a amintit că este obsedat de mărimea mulțimilor care participă la mitingurile electorale ale candidatului republican și că folosește des „porecle copilărești și teorii nebunești ale conspirației.”

Fostul președinte american a făcut și o glumă, spunând că „zilele trecute, am auzit pe cineva comparându-l pe Trump cu vecinul care își tot suflă frunzele în fața ferestrei tale în fiecare minut din fiecare zi.”

Despre Kamala a spus că „este vecinul care se grăbește să te ajute când ai nevoie.”

În ceea ce îi privește pe republicani, fostul președinte a declarat că „pentru ei, libertatea înseamnă că cei puternici pot face ce vor” și că democrații aderă la „o idee mai largă a libertății.”

La final, Obama a menționat că aceste alegeri sunt despre întoarcerea „la o Americă în care lucrăm împreună și avem grijă unii de alții.”

Kamala Harris și Tim Walz nu au participat la cea de-a doua zi a Convenției, aceștia aflându-se la un miting electoral în Milwaukee.

Michelle Obama a vorbit și ea în fața mulțimii

Michelle Obama care a urcat pe scena Convenției Naționale Democrate este o versiune schimbată a fostei prime doamne care a mai participat și în trecut la aceste convenții, relatează Politico. Aceasta a avut un discurs mai pasional și sumbru decât de obicei, criticându-l aspru pe Donald Trump.

Fosta primă doamnă a zis despre Trump că „a luat-o razna” și i-a îndemnat pe democrați să se concentreze în ultimele 80 de zile de campanie pe câștigarea alegerilor. De altfel, Michelle Obama le-a spus democraților să aibă grijă să nu se transforme în „cei mai răi dușmani ai lor.”

Citește și: Foști oficiali americani din armată cer președintelui Biden schimbarea politicii SUA față de Ucraina

Michelle Obama a susținut că Trump se folosește de minciuni și de comentarii misogine și rasiste „ca substitut pentru idei și soluții reale care vor face de fapt viața oamenilor mai bună.” Totodată, aceasta a menționat că atitudinea candidatului republican este una meschină, nesănătoasă „și, sincer, neprezidențială.”

În fața mulțimii democrate, ea le-a transmis participanților că nu trebuie să se plângă dacă nu au fost contactați direct pentru a li se cere sprijinul pentru că „pur și simplu nu este timp pentru astfel de prostii.”

Michelle a criticat inclusiv remarca lui Trump prin care susținea că imigranții vin în SUA să fure locurile de muncă ale americanilor.

Ea a continuat discursul folosind o tentă optimistă și i-a îndemnat pe participanți să își transforme emoțiile în fapte și a vorbit despre mama sa care a decedat în luna mai al acestui an.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: REUTERS/Mike Segar

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.
1 COMENTARIU
  1. Da, cuplul care a adus divizarea și rasismul la cote maxime pe durata celor 8 ani de mandat, fac pe lupii moralizatori. Penibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CNI construiește sedii de primării și repară biserici cu banii statului

Mult discutata reorganizare teritorială mai are de așteptat, localitățile...

Alfred Bulai scapă de arestul preventiv. Fostul profesor de la SNSPA va fi plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a decis joi ca sociologul Alfred Bulai...

Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Blocul comunitar european se confruntă cu provocări economice fără...