Mihai Chirica s-ar fi înscris în cursa internă pentru alegerile parlamentare | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Primarul Iașului, Mihai Chirica, s-ar fi înscris în cursa internă pentru alegerile parlamentare. Sursele ZDI spun că dosarul edilului-șef ar fi ajuns ieri la secretariatului partidului.

Funcția de parlamentar și cea de primar sunt incompatibile: dacă va fi ales deputat sau senator, Mihai Chirica va trebui să aleagă dacă rămâne în fruntea Iașului sau merge în Parlament. Primarul nu a răspuns apelurilor ZDI, el fiind în concediu. Lideri ai PNL Iaşi, contactați de ZDI, au evitat să confirme sau să infirme informația.

Calendarul depunerii candidaturilor în PNL Iași pentru parlamentare a fost stabilit recent, cu un termen limită de înscriere foarte scurt: 23 august, ora 17.00. Surse ZDI spun că, în mod normal, termenul trebuia să fie la finalul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

Termenul pentru depunerea candidaturilor, 23 august

Din informațiile ZDI, în ultimele luni, între organizația județeană a PNL și cea municipală din Iași există un conflict întrucât filiala ieșeană, controlată de facto de primar, nu a „prins” la negocieri interne un candidat eligibil pentru Camera Deputaților sau Senat. De altfel, liberalii s-au reunit în biroul județean luni, 19 august, și au decis termenul pentru depunerea candidaturilor pentru vineri, 23 august. Coincidență sau nu, în această săptămână, primarul Mihai Chirica se află în concediu.

În prezent, PNL are trei reprezentanți în Parlament: doi deputați (Alexandru Muraru, șeful filialei și Sorin Năcuță) și un senator (Liviu Brătescu). Toți trei vor să continue în Parlament. Alte nume vehiculate în partid pentru lista eligibilă de parlamentare sunt Lucian Rusu (secretar general adjunct în Guvern), Daniel Juravle (viceprimar Iași), Alin Andrieș (secretar de stat), Sorin Afloarei (vicepreședinte Consiliul Județean) sau Luciana Antoci (șefa Inspectoratului Școlar Județean). Astăzi, sunt aşteptate şi alte candidaturi.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: De ce este importantă vizita lui Olaf Scholz la Chișinău

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Mihai Chirica)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CNI construiește sedii de primării și repară biserici cu banii statului

Mult discutata reorganizare teritorială mai are de așteptat, localitățile...

40 milioane de lei pentru îngrijirea parcurilor și a spațiilor verzi din Oradea | Bihoreanul

Primăria Oradea a lansat o „avalanșă” de licitații prin...

Alina Gorghiu a destituit șeful ONRC

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a eliberat-o...