Mihai Lasca, deputat de Bihor, a inițiat un proiect de lege pentru interzicerea LGBT în școli și mass-media | Bihoreanul

Data:

spot_img

Mihai Lasca, ales pe listele AUR, împreună cu un alt deputat, au inițiat un proiect de lege care vizează interzicerea LGBT și a paradelor în școli și mass-media, după modelul Rusiei, Ungariei, Georgiei și Bulgariei.

Cei doi deputați PPR afirmă în expunerea de motive a proiectului de lege că aceasta este o reacție la „propagarea, diseminarea, susținerea și aprecierea publică a ideologiei propagandistice LGBTQIA”.

Inițiatorii dau ca modele țări precum Ungaria și Georgia, care „urmează modelul Rusiei”, dar și al Bulgariei, care deja au interzis propaganda LGBT în școli, această din urmă țară în ciuda faptului că a fost atenționată de forurile europene că măsura contravine legislației UE.

Citește și: Peste patru mii de locuințe din Galați, afectate de inundațiile din septembrie

O lege copiată din Constituția Rusă

 „După Ungaria și Georgia, Bulgaria urmează modelul Rusiei și a interzis așa-numita propagandă LGBTQIA în școli. Angajații și elevii vor fi amendați dacă încep ori susțin discuții despre identitatea de gen și relații de cuplu altfel decât cele tradiționale în aceste țări. Noua lege înseamnă că elevii și profesorii care ating subiectul LGBTQIA pot fi amendați, fapt care înseamnă că oficialii bulgari au încălcat cererea Consiliului Europei. Bulgarii nu au renunțat la demers”, au arătat deputații Lasca și Focșa.

Cei doi au argumentat necesitatea legii prin faptul că „tulburările sufletești ori dezorientarea sexuală ajung să fie prezentate drept opțiuni legitime”, susținând că „se vrea de la UE să se impună condiționarea mentală și controlul social asupra persoanelor care prin prisma vârstei nu au maturitate sau discernământ și astfel se provoacă o manipulare psihologică nocivă asupra minților copiilor”.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și: Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Bihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste patru mii de locuințe din Galați, afectate de inundațiile din septembrie

Peste patru mii de locuințe din Galați au fost...

Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Expoziția de pictură „Locuri și stări” a artistului Ion...