luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterMihai Lasca, "vedeta" de AUR a Bihorului în viitorul Parlament

Mihai Lasca, „vedeta” de AUR a Bihorului în viitorul Parlament

Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, tocmai ales deputat în urma scrutinului de duminică şi însărcinat, teoretic, să facă legi bune, este o persoană care a încălcat legea, şi nu pe oricare, ci pe cea penală, fiind chiar şi condamnat pentru violenţă şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.  Portretul politicianului „patriot” care astă-vară organiza proteste anti-măşti la Oradea a fost prezentat deja şi de presa naţională.

Ioan Mihai Lasca, liderul filialei Bihor a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), partid votat duminică de aproape 9% dintre bihorenii cu drept de vot, este judecat în două dosare penale, a scris luni g4media, într-unul fiind condamnat luna trecută la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru lovire, iar în altul, din 2019, fiind instituit un ordin de restricţie împotriva sa la cererea fostei iubite, care s-a plâns că a avut un comportament agresiv.

Potrivit publicaţiei citate, după ce în 2013 a şi fost arestat, Lasca a fost trimis în judecată de DIICOT în 2016, alături de alte 13 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulaţie de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că „începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România, cât şi în state ale UE, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (n.r. – montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a cardurilor folosite la ATM-uri), precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de carduri contrafăcute”.

Dosarul vizând gruparea a fost restituit la Parchet, apoi retrimis instanţei de judecată (Tribunalul Bihor), care a constatat legalitatea administrării probatoriului, dar inculpaţii au atacat decizia la Curtea de Apel Oradea, unde dosarul încă se află pe rol.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE