miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterMii de cadouri de Crăciun oferite de credincioşi din România copiilor din...

Mii de cadouri de Crăciun oferite de credincioşi din România copiilor din Africa

Mii de copii care trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat pentru noi, de la 8.000 km de Iaşi, au sărbătorit un Crăciun cu cadouri oferite de ieşeni aşa cum nici nu au visat vreodată.

„Minunea” a fost posibilă în cadrul unei curajoase misiuni a Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi pe continentul african, în Kenya şi Coastra de Fildeş. Pr. Florin-Petru Sescu, coordonator al centrului misionar, spune că au avut de înfruntat inclusiv situaţii conflictuale locale în activitatea lor. „Crăciunul” misiunii, la temperaturi de vară europeană acolo, s-a încheiat abia zilele trecute.

Un anunţ al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi creează o punte de legătură între capitala Moldovei şi regiuni foarte devaforizate din Africa, precum Kenya sau Coasta de Fildeş. Prin Centrul Misionar Diecezan, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a desfăşurat un proiect umanitar care a atins valori nesperate de organizatori: au ajutat 2.600 de copii din Africa de Crăciunul din anul trecut. Copiii se află în regiunea Maikona – Kenya şi Djebonoua – Coasta de Fildeş, unde există misiuni de zeci de ani ale preoţilor ieşeni, despre care şi „Ziarul de Iaşi” a scris în trecut.

„Proiectul «Fă un copil să zâmbească, oferă un cadou de Crăciun» a ajuns la final. Datorită generozităţii oamenilor din Dieceza de Iaşi şi a generozităţii binefăcătorilor din ţară şi din străinătate, Centrul Misionar Diecezan a reuşit anul acesta în perioada Crăciunului să aducă bucurie pe chipul a peste 2.600 de copii din ţările de misiune”, a declarat pr. Florin-Petru Sescu, coordonator al centrului misionar.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE