Mii de cetățeni din Republica Moldova sunt așteptați la vot în Iași. 10.000 de buletine de vot pregătite

Data:

spot_img

Mii de cetățeni din Republica Moldova, aflați în zona de est a României, sunt așteptați duminică la cele două secții de votare din Iași, unde au fost pregătite 10.000 de buletine de vot, informează Agerpres.

Consulul general al Republicii Moldova la Iaşi, Ion Coşer, a declarat pentru Agerpres că una din secţiile de votare a fost amenajată la Casa Studenţilor, cealaltă fiind la Şcoala „Gh Asachi”, situată în apropiere de Palatul Culturii, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

„Ne-am pregătit pentru a oferi cele mai bune condiţii cetăţenilor pentru ca procesul de votare să decurgă fluent. Vom deschide două secţii de vot. Am cerut un număr maxim de buletine de vot permise, câte 5.000 în fiecare secţie de votare. Ne-am asigurat cu numărul maxim de ştampile pentru a procesa cât mai mulţi alegători”, a explicat consulul general al Republicii Moldova la Iaşi.

Citește și: Campanie prezidențială „made in Romania”: de fapt și social democrații și liberalii au câte doi candidați

Alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la UE, duminică în Republica Moldova

La Iaşi secţiile de votare vor fi deschise la ora 07:00 până la ora 21:00. Se va putea vota în baza a trei documente: Carte de Identitate sau Buletin din Republica Moldova. Se va putea vota şi cu paşaport din Republica Moldova, valabil sau expirat.

„Exerciţiul de mâine (duminică-n.r) este unul foarte important pentru că el cumulează un referendum, şi nu e un referendum oarecare ci este un referendum de modificare a Constituţiei cumulat şi cu alegeri prezidenţiale. Pe buletinul de vot este tipărit textul de lege de modificare a Constituţiei. În cazul în care acest referendum va trece, acest text se va regăsi în corpul Constituţiei. Întrebarea formulată la referendum este dacă cetăţenii sunt pentru integrarea europeană, da sau nu”, a declarat consulul general Ion Coşer.

Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea ţării la Uniunea Europeană. Referendumul se referă la includerea aderării ţării la UE ca „obiectiv strategic” în Constituţie.

Citește și: Republica Moldova din nou la răscruce: referendumul care va defini viitorul european al țării

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nave rusești ajung în Republica Moldova, stârnind suspiciuni în Ucraina | Aktual24

Nave rusești cu încărcătură necunoscută sosesc în portul Giurgiulești...

Sorin Grindeanu a inspectat lucrările la autostrada Lugoj-Deva | Express de Banat

Sorin Grindeanu a verificat stadiul lucrărilor pe lotul II...

Trei martori sunt suspectați de mărturie mincinoasă în procesul lui Dan Diaconescu

Trei martori care au depus mărturie în procesul lui...