sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterMii de rezidenți, ținuți ca secretarele în spitale. În tot acest timp,...

Mii de rezidenți, ținuți ca secretarele în spitale. În tot acest timp, Guvernul acuză lipsa de personal

Conform unui proiect de OUG lansat săptămâna trecută de Guvernul României, medicilor rezidenţi li se va putea acorda temporar drept de liberă practică pentru a îngriji persoanele suspecte sau confirmate cu SARS-CoV-2. Această modificare aduce în atenţie o problemă mai veche a sistemului medical românesc, unde medicii rezidenţi nu sunt folosiţi la adevărata capacitate, fiind o resursă umană importantă, dar care nu are drept de liberă practică efectiv până la finalul rezidenţiatului.

 „Ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică temporară medicilor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat, pe durata situaţiei cu care ne confruntăm cu SARS-CoV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asiste în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID-19”, a precizat Raed Arafat la finalul şedinţei de guvern.

Preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, conf. dr. Liviu Oprea, susţine că în strategia Colegiului pentru următorii ani este inclusă ideea că rezidenţii ar trebui să aibă un drept de practică supravegheat, însă unul mult mai extins, în momentul de faţă rezidenţii fiind „aproape nişte observatori până la finalul rezidenţiatului”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE