Milionar în conturi, dar fără venituri declarate. Un fost primar din județul Iași, reținut pentru 24 de ore | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Milionar în conturi, dar fără venituri declarate. Un fost primar din județul Iași, reținut pentru 24 de ore. Mihai Mihalache, fostul primar al comunei Schitu Ducăi, este acuzat de sechestrarea a două persoane.

În zorii zilei de miercuri, mai multe mașini ale instituțiilor de siguranță publică au umplut străzile comunei Schitu Duca, de fapt ale localității cu același nume, de unde au urcat în trombă spre locuința fostului primar Mihai Mihalache, din satul vecin Slobozia.

„A fost festival”, ne-a spus unul dintre martorii care ne-au povestit despre desantul în curtea lui Mihalache.

Lipsire de libertate și supunere la muncă forțată

Ar fi vorba de nu mai puțin de 14 echipaje – un comunicat precizând ulterior că a fost vorba de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și de la Biroul de Operațiuni Speciale Iași, polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași și Poliției Municipiului Iași au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pe raza județului Iași la o persoană bănuită de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și supunerea la muncă forțată sau obligatorie”, confirmă comunicatul acțiunea.

Suspectul ar fi luat la sfârșitul săptămânii trecute „un bărbat de 62 de ani, din comuna Schitu Duca, fără voia sa, și l-ar fi introdus într-un autoturism și transportat la o fermă de pe raza comunei, unde l-ar fi obligat să presteze diferite munci”.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

N-ar fi prima ispravă de acest fel, notează informarea primită de la Inspectoratul de Poliție Județean: „În perioada 2015-2020, persoana bănuită ar fi ținut un alt bărbat, fără voia sa, la o fermă din comuna Schitu Duca, unde ar fi fost forțat să presteze anumite munci, fără a fi remunerat.”

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...