Minele plutitoare din Marea Neagră pun în pericol comerțul cu cereale și petrol

Data:

Riscul de a da peste mine plutitoare pe ruta principală de transport maritim al Mării Negre se adaugă la pericolele pentru navele comerciale care navighează în regiune, iar guvernele trebuie să asigure trecerea în siguranță, pentru a menține lanțurile de aprovizionare în funcțiune, spun oficiali din domeniul maritim pentru publicația americană MARINE LINK, preluată de Rador.

Marea Neagră este cheia pentru transportul de cereale, petrol și produse petroliere. Apele sale sunt împărțite între Bulgaria, România, Georgia și Turcia, precum și Ucraina și Rusia, care sunt în război de când președintele Vladimir Putin a invadat țara vecină din sud, pe 24 februarie.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că au plasat mine în Marea Neagră, iar în ultimele zile echipe militare turce și române au dezamorsat mine rătăcite în apele lor.

Sindicatul Federației Internaționale a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) și Grupul Comun de Negociere al angajatorilor maritimi au declarat că încearcă să găsească modalități de a se asigura că navigatorii și navele lor nu vor deveni „daune colaterale în conflictul continuu din Ucraina”.

„Îndemnăm cu tărie guvernele să facă tot ce le stă în putință pentru a atenua amenințarea și pentru a asigura trecerea în siguranță a navelor care fac comerț în apropierea acestor zone de conflict”, a declarat David Heindel, președintele Secțiunii navigatorilor ITF.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...

„Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni | Aktual24

Următoarea rundă de sancțiuni ale UE ar urmă să...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...