marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMinerii de la Livezeni au încetat protestul. Continuă la Lupeni

Minerii de la Livezeni au încetat protestul. Continuă la Lupeni

Minerii de la mina Livezeni au încetat, în urmă cu puțin timp, protestul. Oamenii au ieșit din mină după ce li s-a transmis rezultatul discuțiilor purtate la București. Angajații CEH ar urma să primească salariul până la mijlocul săptămânii viitoare.

Conducerea minei Livezeni a coborât în subteran și le-a transmis minerilor informațiile obținute în urma discuțiilor purtate la București. Minerilor li s-a transmis că marți, cel târziu miercuri, vor fi achitate salariile, potrivit directorului minei Livezeni, Sebastian Durbacă, iar aceștia au decis să renunțe la acțiunea de protest.

Aproximativ 80 de mineri de la exploatarea de cărbune Lupeni au continuat, sâmbătă dimineaţa, protestul declanşat în subteran, în urmă cu trei zile, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.

Mai mulţi mineri de la exploatarea de huilă Vulcan au venit la sediul Minei Lupeni, unde au rămas în sala de apel, în spirit de solidaritate, potrivit Hotnews.

„Protestul continuă. În subteran mai sunt aproximativ 80 de oameni. Solidari cu ei sunt câţiva mineri de la Vulcan, dar o parte şi-au predat lămpile şi totul. Au venit din spirit de solidaritate cu ei. Cei de la Vulcan sunt la suprafaţă, în sala de apel”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Potrivit acestuia, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran. Starea de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE