Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor achiziționează servicii de analiză de date, pentru a identifica neregulile din SUMAL 2.0 | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor achiziționează servicii de analiză de date, pentru a identifica neregulile din SUMAL 2.0. Documentul, semnat cu societatea Zitec, are o valoare de 249.348 lei, fără TVA, și va fi derulat până la sfârșitul acestui an.

În toamna anului trecut, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a participat la un proiect pilot de analiză avansată a datelor disponibile în aplicația SUMAL 2.0 pentru luna noiembrie 2023. În această lună, au fost emise peste 400.000 de avize de transport, respectiv 1,6 milioane de fotografii. Compania a analizat toate cele 400.000 avize în trei zile, cu o performanță de 0,64 secunde per aviz. Analiza a utilizat cele mai noi tehnologii de sisteme Cloud și Inteligență Artificială, în vederea identificării neregulilor în utilizarea SUMAL 2.0 în perioada menționată.  Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul proiectului pilot, au fost aplicate amenzi în valoare de 3,84 milioane lei și au fost confiscați 1.038 mc lemn în valoare de 281.000 lei.

O tehnologie modernă de analiză în timp real bazată pe inteligență artificială

„Această tehnologie modernă de analiză în timp real bazată pe inteligență artificială a fiecărui transport din SUMAL reprezintă aliatul nostru în lupta cu tăierile ilegale. Rezultatele pe care le-am avut în urma proiectului pilot de anul trecut ne-au demonstrat că SUMAL 2.0 merită pus sub o lupă digitalizată cu mult mai performantă, cum este cea a serviciilor de tip Cloud și a inteligenței artificiale. În acest fel, nimeni nu-și va mai permite să încarce orice în SUMAL, pentru că fiecare informație va intra sub lupa acestui scanner performant. SUMAL pune foarte multe piedici celor care îşi propun să taie pădurea fără respectarea legii și, sunt convins că, prin această colaborare, vom descuraja tăierile ilegale”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Continuarea, în Saptamana.online.ro

Citește și: Elena Lasconi îl propune pe Ilie Bolojan pentru funcția de prim-ministru

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Săptămâna Online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related