Ministerul rus de Externe: „Poporul moldovean trebuie trezit, mulți așteaptă să fie salvați” | Aktual24

Data:

spot_img

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat un nou val de atacuri delirante la adresa conducerii de la Chișinău în discursuri și interviuri susținute în ultimele zile.

„Gradul de josnicie al Occidentului vizavi de poporul Moldovei este, în opinia mea, fără precedent. Chiar și ceea ce au făcut Ucrainei și fac altor țări, mi se pare, este diferit de ceea ce se întâmplă în Moldova”, a declarat Maria Zaharova la forumul internațional ”Лидеры Евразии”, citată de agenția de presă rusă RIA.

Ea a susținut că nu a mai văzut în viața sa un furt atât de cinic al limbii de la oameni. Maria Zaharova: „Are loc o adevărată românizare artificială a Moldovei”.

Citește și: CSM a rămas fără bani pentru salarii, ministerul Justiției propune virarea a 146 milioane de lei din rezerva lui Ciolacu

„Au fost naziști care au spus că nu poți folosi acest font, ziarele trebuie publicate în așa fel, încât majusculele să fie în acest mod, sau, de exemplu, când în Ucraina au spus că limba rusă trebuie minimalizată, au schimbat sistemul de învățământ… Toate acestea este monstruos, de neînțeles reieșind din actualele puncte de referința create de Occident”, a spus Maria Zaharova.

„Dar acest lucru oricum nu este ceea ce s-a întâmplat cu limba moldovenească, când oamenii deschid televizorul și li se spune: ‘Apropo, limba voastră nu mai este moldovenească, ci română’. Asta în ciuda faptului că limba moldovenească este mai veche decât limba română. Acest lucru este dovedit istoric”, a pretins Zaharova.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Alegeri regionale în Germania: ce semnifică rezultatele pentru viitorul politic al țării?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mânzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mânzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...

Friedrich Merz, nominalizat de CDU drept candidat la funcția de cancelar pentru alegerile din 2025

Uniunea Creștin Democrată (CDU), cel mai important partid conservator...