duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMinisterul Sănătății: "Încă nu avem doze suficiente de vaccin pentru toți românii"

Ministerul Sănătății: „Încă nu avem doze suficiente de vaccin pentru toți românii”

Autoritățile spun că etapa a doua de vaccinare este extrem de importantă în procesul de imunizare prin vaccin a populației, însă, la acest moment, România nu dispune de doze suficiente pentru întreaga ei populație. În consecință, oamenii sunt sfătuiți să dea prioritate celor aflați în grupele de vârstă vulnerabile.

Medicii de familie sunt o componentă importantă a acestui sistem, prin care se urmărește imunizarea populației la noul coronavirus. De altfel, ei sunt și cei care au o discuție prealabilă cu doritorii, în cadrul căreia vor explica pacienților care sunt riscurile vaccinării, având în vedere starea individuală de sănătate a fiecăruia dintre ei.

Ministerul Sănătății admite, însă, că în acest moment nu există doze suficiente de vaccin pentru toată lumea, așa că recomandă oamenilor să ofere prioritate celor care au cu adevărat nevoie urgentă de imunizare. Mai mult, dacă regulile vor fi încălcate, ministerul spune că va găsi timpul necesar pentru a investiga eventualele situații în care prioritatea celor vulnerabili nu va fi respectată.

„Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale. Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie. Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății.”, susține Ministerul Sănătății, prin departamentul de comunicare.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei unui medic de familie pentru „nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare în vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P. La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. P. P., afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere. Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE