Ministrul bulgar al apărării vede Moldova ca pe o următoare țintă a Rusiei

Data:

„Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Dragomir Zakov, transmite publicația bulgară DNEVNIK, citată de Rador.

Motivul comentariului său a fost legat de speculațiile despre care va fi următoarea țintă a președintelui rus, Vladimir Putin, dacă acțiunile militare în Ucraina se vor finaliza cu succes.

El a precizat că în momentul de față armata bulgară asigură securitatea țării, dar în cazul unei escaladări serioase a tensiunilor se poate solicita ajutor. Un astfel de ajutor ar putea fi asigurat în câteva zile. Zakov a subliniat că numai la cererea Bulgariei pot veni în țară forțe NATO suplimentare.

Ministrul bulgar al apărării a spus încă o dată că în acest moment Bulgaria nu are cum să furnizeze Ucrainei avioane de luptă. El a explicat că mai puțin de jumătate dintre MiG-29-urile bulgare se ridică de la sol, pentru că sunt diverse probleme.

Rusia nu va putea să-și îndeplinească obligațiile contractuale

Asta presupune o nouă problemă serioasă. „Trebuie să luăm decizii urgente în următoarele câteva luni. Rusia nu va putea să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind lucrările de reparație și întreținere. Noi însă trebuie să continuăm să ne protejăm spațiul aerian”, a adăugat Zakov.

Potrivit spuselor sale, încă nu există o decizie concretă de a ajuta Ucraina cu arme. El a precizat că Bulgaria are nevoie de muniție și arme, dar are cerințe specifice în ceea ce privește tipurile și cantitatea acestora. Zakov a comentat și evoluția de până acum a războiului. „Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut.

Se aștepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid țara. Se aștepta și la o scindare a NATO și a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a spus ministrul bulgar al apărării, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...