marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziActualitateMinistrul Drulă, după blocarea rezilierii contractului pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii: “CNAIR nu...

Ministrul Drulă, după blocarea rezilierii contractului pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii: “CNAIR nu s-a putut apăra”

Tribunalul București a decis luni să emită o ordonanță președințială prin care înștiințarea de reziliere a contractului pentru A3 Chețani-Câmpia Turzii, trimisă de CNAIR în 11 martie, a fost suspendată. Este vorba de un contract la care, în ultima jumătate de an, constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat online că Ministerul va lupta la Curtea de Apel pentru întoarcerea acestei decizii și pentru infrastructura din România.

“Este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, și care astăzi este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări. UNU LA SUTĂ ÎN 6 LUNI! După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că 5 ani e mult prea mult și că România are nevoie de autostrada A3 așa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor.”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit ministrului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu s-a putut apăra în instanță.

“Nu știm încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce știm este că:

1. CNAIR nu a fost citată și nu a putut explica judecătorilor situația acestui contract, nu s-a putut apăra.

2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situația acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul național alăturat traficul e infernal și mor oameni în accidente în fiecare an.

Le cer celor care sunt în spatele acestei acțiuni (printre care și o mare bancă) să se oprească din acțiuni contrare interesului public. A duce un business într-o țară înseamnă și responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat”, a mai spus Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor și-a exprimat speranța ca lucrurile să se schimbe la instanța de apel.

“Am încredere în Justiția din România, am încredere că infrastructura își va găsi dreptatea.

Vă voi ține la curent cu evoluția acestui dosar important pentru infrastructura din România. Suntem aici să apărăm interesul public și să construim autostrăzi”, a încheiat Cătălin Drulă.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE