Ministrul Educației spune că dezvăluirea despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Data:

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la dezvăluirile PressOne că a plagiat un curs universitar că articolul semnat de Emilia Șercan are ca obiectiv „blocarea legilor educației”.

„Am înţeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Eu fac un anunţ: legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa chiar dacă sunt abordări punctuale personale”, a afirmat, luni, ministrul Educaţiei.

Jurnalista Emilia Șercan a scris luni, pe PressOne, că ministrul Educației și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori.

Citește și: Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat

„Este vorba de îndrumătoare de lucrări, de caiete de seminar, care nu au ISBN, ca să lămurim – este vorba despre un colectiv de cadre didactice la fiecare disciplină, de preluare a acestei discipline, că se face schimbul de generații. E vorba de felul în care se lucra cu profesorul Ioan Pleșa, îndrumătorul meu de doctorat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit tvr.ro.

După declarațiile ministrului, Emilia Șercan a demontat într-o postare pe pagina sa de Facebook argumentele lui Sorin Cîmpeanu, arătând că legislația din România privind drepturile de autor protejează orice tip de creație, indiferent de forma de comunicare a acesteia.

„Zice ministrul-dublu-academician-rectorul-rectorilor-etc Sorin Cîmpeanu că “lucrările prezentate în articol nu sunt lucrări cu ISBN, nu sunt lucrări științifice”, lăsând să se înțeleagă că dacă acele cursuri nu au ISBN, nu există plagiat.

Legea drepturilor de autor (nr. 8/1996, adoptată cu zece ani înainte de plagiatul și însușirea frauduloasă a autoratului pentru 13 articole de către Cîmpeanu) protejează orice tip de creație, indiferent de forma de comunicare a acesteia.

Legea privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică (nr. 206/2004, adoptată cu doi ani înainte de plagiatul și însușirea frauduloasă a autoratului pentru 13 articole de către Cîmpeanu) definește plagiatul ca fiind preluarea fără citare chiar și a unei idei, darămite a 13 capitole!”, a scris Emilia Șercan.

Citește și: Cătălin Drulă (USR) cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

80 de posibile incidente electorale înregistrate în ziua alegerilor prezidențiale. 43 au fost confirmate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica...

Un bărbat de 87 de ani a murit în fața unei secții de votare în județul Argeș

Un bărbat de 87 de ani a murit, duminică,...

Diana Șoșoacă, cercetată după ce a filmat în cabina de vot și a postat clipul online

Diana Șoșoacă este verificată de poliție după ce a...