Ministrul Justiției spune că decizii de sechestrare de milioane de euro nu sunt puse în aplicare

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, joi seara, la Realitatea PLUS, că are câteva obiective în mandatul său, printre care corectarea legilor justiţiei, modificarea legislaţiei penale, aplicarea legislaţiei pentru confiscarea extinsă etc. Ion a precizat că există decizii în care s-a pus sechestru de milioane de euro, dar care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare.

„Doresc corectarea legilor justiţiei, care au fost mutilate. Doresc modificarea legislaţiei penale. Este nevoie să se aplice legislaţia pentru confiscarea extinsă. Avem legislaţie. Până în iunie vrem să venim cu o legislaţie referitoare la confiscarea averilor ilicite.

Am discutat despre o instituţie fanion pe care vrem să o întărim. Este vorba de ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate). Avem decizii cu milioane de euro sechestrate, care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare. Nu am recuperat nici 2% din prejudicii. […] Nu e o scuză pentru a nu se face eforturi mai mari în scopul identificării bunurilor. Trebuie să cunoşti şi legislaţie internaţională, tratate. Nu trebuie să rămânem cu hârtii puse în ramă. […] Ce facem cu banii din prejudicii?”, a declarat Stelian Ion.

Şeful Justiţiei a adăugat că va acorda o importanţă mai mare cauzelor infracţiunilor şi nu consecinţelor lor, astfel încât cei care au comis o infracţiune să fie aduşi „pe calea cea bună”.

„Voi pune accent pe probaţiune. Cei care au comis o infracţiune trebuie aduşi pe calea cea bună. Trebuie să acţionăm pe cauză”, a mai precizat Stelian Ion.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Doi poliţişti, reţinuţi în dosarul morţii bărbatului brutalizat ieri, lângă Autogara Sud Piteşti

În această seară, anchetatorii au dispus reţinerea a doi agenţi de Poliţie, vinovaţi, spun anchetatorii, pentru moartea violentă a unui bărbat de 63 de...

STUDIU | Ivermectina, niciun beneficiu în tratarea pacienților infectați cu COVID-19 cu forme medii sau severe

Cel mai mare studiu științific de până acum arată că Ivermectina nu are niciun beneficiu în tratarea pacienților cu o afectare moderată în urma infecției cu SARS-CoV-2.

Clujul, tot mai aproape de a scăpa de restricții. Rata incidenței COVID-19, în continuă scădere

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca se află într-o continuă scădere, conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Dacă rata...