luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMinistrul Justiției spune că decizii de sechestrare de milioane de euro nu...

Ministrul Justiției spune că decizii de sechestrare de milioane de euro nu sunt puse în aplicare

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, joi seara, la Realitatea PLUS, că are câteva obiective în mandatul său, printre care corectarea legilor justiţiei, modificarea legislaţiei penale, aplicarea legislaţiei pentru confiscarea extinsă etc. Ion a precizat că există decizii în care s-a pus sechestru de milioane de euro, dar care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare.

„Doresc corectarea legilor justiţiei, care au fost mutilate. Doresc modificarea legislaţiei penale. Este nevoie să se aplice legislaţia pentru confiscarea extinsă. Avem legislaţie. Până în iunie vrem să venim cu o legislaţie referitoare la confiscarea averilor ilicite.

Am discutat despre o instituţie fanion pe care vrem să o întărim. Este vorba de ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate). Avem decizii cu milioane de euro sechestrate, care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare. Nu am recuperat nici 2% din prejudicii. […] Nu e o scuză pentru a nu se face eforturi mai mari în scopul identificării bunurilor. Trebuie să cunoşti şi legislaţie internaţională, tratate. Nu trebuie să rămânem cu hârtii puse în ramă. […] Ce facem cu banii din prejudicii?”, a declarat Stelian Ion.

Şeful Justiţiei a adăugat că va acorda o importanţă mai mare cauzelor infracţiunilor şi nu consecinţelor lor, astfel încât cei care au comis o infracţiune să fie aduşi „pe calea cea bună”.

„Voi pune accent pe probaţiune. Cei care au comis o infracţiune trebuie aduşi pe calea cea bună. Trebuie să acţionăm pe cauză”, a mai precizat Stelian Ion.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE