sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMinistrul Mediului: "România a luat o decizie eronată când a decis să...

Ministrul Mediului: „România a luat o decizie eronată când a decis să nu intervină deloc în populaţia de urşi „

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a afirmat, într-un interviu acordat Agerpres, că România a luat o decizie total eronată în 2016 când a decis să nu mai intervină deloc în populaţia de urşi.

„Atunci, am depus o întâmpinare şi mă bazam pe date din Ministerul Mediului. Cu siguranţă, aceste lucruri s-au schimbat de atunci în direcţia care se putea prevede foarte uşor: în cazul unui mare carnivor care este în vârful lanţului trofic non-intervenţia, nici măcar urmărirea populaţiei la nivel de statistică şi cifre, înseamnă fără doar şi poate o creştere anuală, sigură, lentă a populaţiei de urs”, a explicat Tanczos.

Întrebat dacă cifrele privind populaţia de urşi în România anunţate în 2016 – 1.800 de exemplare – se menţin, ministrul Mediului a replicat:

„Pentru a verifica aceste cifre am făcut ce nu a făcut acest minister de cinci ani: am lansat licitaţia pentru servicii de specialitate, care să fie furnizate de un institut, pentru a evalua populaţia de urs. În momentul de faţă este în achiziţie publică şi vom cumpăra aceste servicii de pe piaţa liberă şi aşa cum s-a făcut până în 2016 an de an vom evalua populaţia de urs brun în România. Mai mult, există un proiect european finanţat cu 10 milioane de euro, care vine cu soluţii noi pe bază de probe genetice şi încearcă să facă o estimare şi mai exactă a acestei populaţii”.

Oficialul a explicat că nu se poate face un recensământ ci doar o estimare a numărului de exemplare ce trăiesc în pădurile ţării.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE