Ministrul Proiectelor Europene propune ca Agențiile de Dezvoltare Regională să funcționeze din nou sub o autoritate centrală

Data:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a propus, marți, într-o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene și cu șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională înființarea unei Autorități de Management (o autoritate centrală) sub care să funcționeze cele 8 ADR-uri, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, mai mulți primari și-au exprimat deja nemulțumirea că ADR-urile vor pierde din autonomie dacă vor intra sub autoritatea unui minister. Propunerea lui Vîlceanu ar fi fost deja discutată și în coaliție și în Guvern, însă o decizie nu este luată.

Contactat de G4Media.ro, Dan Vîlceanu a confirmat intenția de a plasa cele opt ADR-uri sub o Autoritate de Management. El a explicat că ADR-urile, care au primit atribuții suplimentare în genstionarea fondurilor europene, inclusiv o parte din PNRR, funcționează în prezent ca entități de drept privat (ONG-uri), nu sunt instituții publice, iar acest lucru ridică o serie de probleme de ordin legal în exercitarea atribuțiilor de verificare și control.

Citește și: O soluție la îndemână pentru a reduce prețurile la combustibil și poluarea nu e folosită în România

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...