Ministrul Proiectelor Europene propune ca Agențiile de Dezvoltare Regională să funcționeze din nou sub o autoritate centrală

Data:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a propus, marți, într-o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene și cu șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională înființarea unei Autorități de Management (o autoritate centrală) sub care să funcționeze cele 8 ADR-uri, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, mai mulți primari și-au exprimat deja nemulțumirea că ADR-urile vor pierde din autonomie dacă vor intra sub autoritatea unui minister. Propunerea lui Vîlceanu ar fi fost deja discutată și în coaliție și în Guvern, însă o decizie nu este luată.

Contactat de G4Media.ro, Dan Vîlceanu a confirmat intenția de a plasa cele opt ADR-uri sub o Autoritate de Management. El a explicat că ADR-urile, care au primit atribuții suplimentare în genstionarea fondurilor europene, inclusiv o parte din PNRR, funcționează în prezent ca entități de drept privat (ONG-uri), nu sunt instituții publice, iar acest lucru ridică o serie de probleme de ordin legal în exercitarea atribuțiilor de verificare și control.

Citește și: O soluție la îndemână pentru a reduce prețurile la combustibil și poluarea nu e folosită în România

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai în București. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...