duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMinistrul Sănătății anunță noi schimbări pentru programarea la vaccinarea anti COVID-19

Ministrul Sănătății anunță noi schimbări pentru programarea la vaccinarea anti COVID-19

Ministrul Sănătății a precizat că în luna februarie se vor mai putea programa la vaccinare doar persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele vulnerabile.

„O măsură pe care aș vrea să o anunț astăzi este cea legată de însăși aglomerarea spitalelor din România. Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil și să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați. Am verificat din nou statisticile cât se poate de recente și vedem că 85% dintre decese sunt înregistrate la persoane de peste 60 de ani. Vedem de asemenea că 95,1% dintre decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Acesta este motivul pentru care am propus premierului și avem acceptul dânsului ca, în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu un handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceștia. Repet – pe perioada lunii februarie, toate locurile care vor fi oferite în platforma de programare vor merge către aceștia, nu către alte persoane”, a anunțat ministrul Sănătății, sâmbătă, într-o conferință de presă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE