Numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească „în mod cert” în zilele și săptămânile următoare și este foarte posibil ca numărul maxim de paturi ATI COVID atins în valul anterior, 1.600, să fie de această dată insuficient. Când este așteptat și cum va arăta vârful valului 4, ce măsuri au luat autoritățile pentru a evita repetarea unor tragedii precum incendiile produse în spitalele COVID supraaglomerate, dar și când am putea să vedem o scădere a numărului de cazuri și o slăbire a restricțiilor, într-un interviu acordat HotNews.ro de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.
Vârful valului 4, așteptat la mijlocul lunii octombrie, cu 20.000 de cazuri pe zi
Numărul de infectări și presiunea pe spitale va crește în următoarele zile și săptămâni, iar la mijlocul lunii octombrie este așteptat vârful valului 4, cu o medie de 20.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, afirmă ministrul Sănătății.
„Eu m-aș bucura dacă, de mâine, această presiune pe sistemul sanitar ar scădea sau cel puțin s-ar plafona la nivelul actual, după care ar scădea, dar deocamdată nu există niciun semn care să contrazică prognoza că numărul de infectări va crește și în perioada următoare. Există posibilitatea ca această prognoză epidemiologică, în sensul în care la mijlocul lunii octombrie să avem 20.000 de noi cazuri de infectări pe zi, să fie validată în realitate, din păcate. Ceea ce înseamnă că tot ceea ce am făcut în ultimele două săptămâni și jumătate, în care am dublat numărul de paturi ATI pentru bolnavii COVID, trebuie susținut în continuare și să găsim soluții în fiecare zi pentru a crește numărul de paturi ATI COVID. Cel mai important lucru este acesta, de a asigura o dinamică a creșterii numărului de paturi ATI pentru bolnavii COVID”, declară ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, în interviul acordat HotNews.ro.
Citește articolul integral pe HotNews.ro