Ministrul Transporturilor: În acest moment sunt pesimist vis a vis de PNRR pe zona de metrou

Data:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că la Metrorex există „un cumul de probleme”, el arătându-se sceptic cu privire la posibilitatea companiei de a implementa proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Acesta a arătat că anul viitor, la rediscutarea PNRR, dacă aceasta va avea loc, va încerca redirecţionarea fondurilor propuse pentru metrou către dezvoltarea altor proiecte pentru calea ferată.

„Acolo e un cumul de probleme”, spune ministrul Transporturilor, în legătură cu metroul de la Bucureşti.

Citește și: 2 din cele 4 proiecte de autostrăzi din PNRR, mari șanse să fie ratate

Ritmul de implementare al proiectelor, redus

„Săptămâna asta am avut şi grevă la metrou la Bucureşti. Ştiţi ce mi s-apărut ciudat? Nu contest dreptul nimănui de a face grevă.

Una din revendicări era ca personalul de conducere să primească 18% în plus, eu nu am mai văzut sindicate să… dar mă rog, nu neapărat asta e marea problemă. Vor angajări şi reclamă faptul că au rămas posturi descoperite, că reţeaua s-a mărit dar personalul nu.

Există anumite fundamentări sau argumente din acest punct de vedere. Sigur, salarii mai mari, dar ştiţi ce mă deranjează pe mine cel mai mult? Ritmul în care se implementează proiectele, unele dintre ele pe bani europeni, altele pe finanţări japoneze, ritmul în care se implementează aceste proiecte la metrou.

În acest moment sunt pesimist vizavi de PNRR pe zona de metrou că se poate realiza”, a afirmat Sorin Grindeanu la Digi24.

Redirecționarea fondurilor

Acesta a arătat că anul viitor, la rediscutarea PNRR, dacă aceasta va avea loc, va încerca redirecţionarea fondurilor propuse pentru metrou către dezvoltarea altor proiecte pentru calea ferată, cel mai probabil.

„Voi încerca, atunci când vom putea, la anul, dacă vor exista aceste discuţii la PNRR, ca să nu pierdem banii, să schimbăm această chestiune de pe metrou, poate pe calea ferată”, a adăugat ministrul Transporturilor.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...