Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ne sfătuiește să ne hidratăm înainte de a călători cu trenul

Data:

Instalaţiile de climatizare din trenuri ar putea să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare de peste 35 – 38 de grade, care, la nivelul şinei şi al cutiei vagonului, pot însemna şi peste 50 de grade Celsius. Acesta a fost avertismentul CFR Călători, în prag de cod portocaliu anunțat de meteorologi pentru zilele următoare. 

Compania a anunțat măsuri suplimentare de mentenanţă, precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă. CFR Călători recomandă, de asemenea, pasagerilor să bea apă şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău.

Citește și: CSM-ul lui Savonea a validat parțial viitorul Consiliu păcălind la vot 8 colegi magistrați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus, la Timişoara, că neachiziţionarea, timp de mai bine de 20 de ani, a unor trenuri noi are drept consecință situații de acest gen: „Trenurile… e o realitate.

Știm toți cum arată trenurile CFR Călători în România, nu trebuie să credem că mergem cu TGV. Știm. Până când vor fi achiziționate – și știți că s-a dat și am anunțat și s-au și dat câștigătorii pe multe rame de tren și vor mai veni achiziții, nu s-au luat de 20 de ani trenuri în România, cel puțin 20 de ani (…) până atunci trebuie să ne adaptăm la situația dată”.

Grindeanu: nu sunt medic

Întrebat ce ar trebui să facă, totuși, cei care sunt nevoiți să meargă cu trenul în aceste condiții, ministrul Transporturilor a afirmat că toată lumea ar trebui să aibă grijă. 

„Nu pot decât să le dau sfaturi, să aibă grijă, să fie… Nu sunt medic, dar eu cred că în perioada asta e bine să aibă… să stea bine cu hidratarea, dacă vreți, să aibă… cum avem  cu toți, indiferent de unde lucrăm, pe perioadă de caniculă, trebuie să fii atent. Așa, pot să spun că și un pieton, dacă merge pe trotuar, trebuie să aibă grijă. Toți trebuie să avem grijă”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai declarat că măsurile care trebuie luate în caz de caniculă trebuie anunțate de directorul CFR Călători, Traian Preoteasa.

Din postura de ministru al Transporturilor, el are alte responsabilități: „Infrastructura feroviară din România este cea pe care o știți cu toții. Una într-o stare proastă. Eu trebuie să am grijă în acest moment să încerc să îmbunătățesc această infrastructură”, titrează RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“