Ministrul Turismului spune că „a fost stricată noțiunea de stațiune pe litoral” din cauza construcțiilor haotice | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Ministrul Turismului spune că „a fost stricată noțiunea de stațiune pe litoral” din cauza construcțiilor haotice. Radu Oprea a declarat, sâmbătă, în stațiunea Neptun, că blocurile de apartamente afectează capacitatea de a promova oferta turistică a staţiunilor de pe litoral inclusiv pentru turiştii străini.

De precizat că haosul imobiliar din stațiunile Năvodari și Mamaia, cele în care s-a construit cel mai mult și într-un ritm amețitor în ultimii 20 de ani, a fost girat prin autorizațiile de construire emise de doi foști primari PSD: Radu Mazăre în Constanța și Nicolae Matei în Năvodari.

Ambii au plecat din primărie din cauza dosarelor penale și au ispășit pedepse cu executare pentru fapte de corupție conexate cu zona imobiliară sau a retrocedărilor.

Ministrul Oprea a declarat că aceste construcții de blocuri de apartamente (cele mai multe dintre ele închiriate în regim hotelier, n.red.) în zone în care ar fi trebuit să fie exclusiv hoteluri afectează capacitatea de a mai promova oferta turistică a staţiunilor de pe litoral pentru turiştii străini din ţări ca Franţa, Israel sau Marea Britanie, transmite Agerpres.

Citește și: Kamala Harris, între promisiuni sociale și atacuri la Trump: primul ei interviu în calitatea oficială de candidat

„Am stricat conceptul de stațiune”

„Din păcate, am stricat ceva. Am stricat conceptul de staţiune. Avem blocuri de apartamente la un loc cu hotelurile. Au apărut şi e necesar să ai şi magazine de proximitate acolo unde sunt blocuri, dar staţiunea ca atare, să poţi să faci OMD – Organizaţia de Management a Destinaţiei, să vorbeşti despre el, să te duci în Germania aşa cum am avut campanii de promovare, în Franţa, în Israel, în Marea Britanie sau acolo unde avem potenţial de a aduce turişti din străinătate, nu avem cum să mergem să vorbim despre un concept solid. Care este zona de distracţie pe litoral, care este zona unde putem să atragem familiile cu copii de unu, doi, trei ani? Spunem o astfel de poveste turistului? Pentru că fără o poveste, turismul nu se vinde. Cum spunem împreună povestea?”, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului”, a declarat ministrul Radu Oprea citat de Agerpres.ro.

Citește și: CSM caută judecători vorbitori de turcă pentru pregătire în structurile justiției opresive a lui Erdogan

Construcțiile haotice au început încă din anii 2000

Construcțiile haotice pe litoralul românesc au început în anii 2000, în stațiunea Mamaia și câțiva ani mai târziu și în Năvodari, unde ele au explodat cu precădere în ultimii 10 ani, în mandatele fostului primar Nicolae Matei și continuă amețitor și în prezent în mandatul primarului Florin Chelaru, tot de la PSD.

Nicolae Matei a avut mai multe dosare penale pentru fapte de corupție, mare parte dintre ele conexate la zona imobiliară sau de retrocedări. Într-unul a fost condamnat definitiv în 2016 la 1,6 ani de închisoare pentru că a dat două terenuri unui polițist (care l-a denunțat la DNA) ca să scape de un alt dosar în care era anchetat. Într-un alt dosar, în care era acuzat că a retrocedat ilegal terenuri, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, iar o judecătoare care l-ar fi ajutat a primit 7 ani de închisoare, ambii în prima instanță. Judecata s-a oprit ulterior ca urmare a prescripției în urma deciziei CCR.

Continuarea, în Infosudest.ro

Citește și: Domnul Marcel Ciolacu ne vinde gogoși despre ce înseamnă să fii președintele României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Andreea Pavel
Andreea Pavel
Andreea Pavel este jurnalist si fondator al ziarului Info Sud-Est. A debutat in presa in anul 2007, iar in anul 2014 a castigat Tanarul Jurnalist al Anului ”pentru indrazneala de a face presa libera la Constanta”. Infiintat in anul 2012, saptamanalul Info Sud-Est s-a remarcat printr-o serie de investigatii despre legaturile transpartinice, abuzurile si coruptia de la malul marii, dar si prin campaniile de salvare a patrimoniului cultural si istoric din Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related