Ministrul Vasile Dîncu și antrenorii Mircea Lucescu şi Dan Petrescu au inaugurat un centru pe refugiaţi ucraineni, la Cluj-Napoca

Data:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la Bucureşti, Paun Rohovei şi antrenorii echipelor de fotbal Dinamo Kiev şi CFR Cluj, Mircea Lucescu şi Dan Petrescu, au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

„Am venit aici să vedem o iniţiativă care arată ce bine poate să funcţioneze solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste momente, dacă funcţionează bine iniţiativa privată cu sprijinul autorităţilor locale. Clujul este din punctul acesta un exemplu şi noi, de la Bucureşti, ne uităm cu invidie pozitivă la acest aspect. Acest centru pentru refugiaţi pe care l-a organizat Clubul CFR Cluj şi echipa din jurul echipei noastre de fotbal, echipei campioane, arată că echipa campioană poate să fie campioană şi în ceea ce priveşte responsabilitatea socială. Este un lucru şi un exemplu pe care sportul îl poate da. Pe de altă parte, arată încă o dată solidaritatea pe care poporul român în general, Guvernul României şi toate celelalte instituţii, autorităţile locale, o au cu încercatul popor ucrainean în aceste momente”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Paun Rahovei, de prefectul Irina Munteanu şi de preşedintele Clubului CFR Cluj, Cristi Balaj.

Centru amenajat la Cluj-Napoca adăposteşte 80 de refugiaţi ucraineni, potrivit Agerpres.

Citește și: Ministerul Justiției vrea ca mai multe măsuri din timpul stării de alertă, care au dus la degrevarea instanțelor, să fie aplicate timp de un an

„Vreau să aduc în primul rând sincere mulţumiri Guvernului României, preşedintelui României, societăţii civile române, care au demonstrat o solidaritate fără precedent faţă de un popor care suferă o invazie, un război nemaipomenit, dus de nişte oameni care nu au fost de acord ca poporul ucrainean să aibă un viitor luminos”, a declarat, la rândul său, Paun Rohovei.

Preşedintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a spus că pe lângă amenajarea centrului, în cursul serii va fi organizat şi meciul amical dintre CFR Cluj şi Dinamo Kiev, meci precedat de un spectacol, iar toate fondurile vor fi donate pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni.

„Suntem bucuroşi, nu neapărat mândri, că am avut posibilitatea, Clubul CFR Cluj, să fie implicat în acest proiect frumos. Iniţiativa a fost a celor care susţin acest club, nu în ultimul rând a colegilor noştri de la stadion, oameni care zi de zi au fost implicaţi în a rebrandui, în a asigura condiţii cât mai bune celor care acum au ca şi casă Hotelul Granata, în oraşul Cluj-Napoca”, a declarat Cristi Balaj.

Ministrul Vasile Dîncu va asista, de la ora 21,30, la meciul de fotbal CFR 1907 Cluj – Dinamo Kiev, un meci caritabil pentru pace organizat pentru „sprijinirea ucrainenilor greu încercaţi de războiul din ţara lor”.

Citește și: Ucraineni care au supraviețuit Holocaustului, dar au murit din cauza războiului pornit de Rusia  împotriva țării lor

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...