Minoră de 15 ani, șantajată cu fotografii în care apărea în ipostaze indecente

Data:

În timpul desfășurării unei activități de patrulare, pe raza Secției de Poliție Rurală Bascov, un agent de poliție, care acționa împreună cu un jandarm, a fost sesizat verbal de către o femeie din localitatea Merișani, cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din aceeași localitate, e amenințată de către un individ cu divulgarea unor fotografii în care minora apărea în ipostaze indecente, urmând să se întâlnească cu cel în cauză pentru a-i da o sumă de bani.


„Având în vedere timpul scurt până la momentul stabilit pentru întâlnire, polițistul, care are și calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare, a întocmit documentația premergătoare, după care a depistat în flagrant delict pe cel în cauză, la scurt timp după ce primise suma de bani”, precizează IPJ Argeș.

Este vorba de un tânăr de 19 ani, din Pitești.

Individul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, unde polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au continuat administrarea de probatoriu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Reținut pentru 24 de ore

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada decembrie 2020-februarie a.c., persoana vătămată ar fi remis celui în cauză diverse sume de bani, sub aceeași motivare, și ar fi prezentat unui membru al familiei persoanei vătămate imagini cu minora.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj în formă continuată și violarea vieții private, conform art. 207 și 226 din Codul Penal.
După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” mai precizează IPJ Argeș.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...

A murit actorul Alexandru Arşinel

Actorul Alexandru Arşinel a murit joi, la vârsta de...