Miros puternic de gaz în oraşul Vulcan. La trei școli au fost sistate cursurile

Data:

spot_img

Miros puternic de gaz în oraşul Vulcan, din Valea Jiului. Cetățenii au intrat în panică din cauza unui miros înțepător de sulf.

Cei din primărie, școli sau spital au crezut că problemele sunt în instituțiile lor. Au fost anunțați pompierii și Garda de Mediu pentru a stabili sursa mirosului.

Termocentrala Paroșeni, primul suspect

Mirosul de sulf care a pus, miercuri, stăpânire pe oraș a alertat oamenii.

Am crezut că e de la noi. Că o fi de la gaz. Nu a fost la noi. Am anunțat pompierii, și pe cei de la gaz și Garda de Mediu”, a precizat pentru Gazeta de dimineață primarul Cristian Merișanu.

Și pacienții de la spitalul din Vulcan vorbesc despre atmosfera încărcată. „Când treci prin zona Termocentralei mirosul este și mai puternic”, spune un pacient.

„Ce Dumnezeu? E prea puternic. Dacă se simte de aici, apoi dacă ieșim afară. Miroase ca gazul. Ne-a feri Dumnezeu Sfânt. Doamne ferește!”, spune o altă femeie.

Citește și: Votul profesorilor, mai toxic decât al blamaților „alegători PSD”

„Cred că se sparse o conductă pe la Paroșeni, spune o altă persoană. Directorul general al Complexului Energetic Valea Jiului, Eusebiu Durbaca, susține că parametrii de la Termocentrala Paroșeni sunt normali.

„Am trimis acum acolo să vedem. Am dat dimineață drumul la termocentrală. Suntem în legătură și cu Garda de Mediu”, a spus Eusebiu Durbaca.

Și elevii de la liceul din localitate au simțit mirosul.

Ce spune ISU Hunedoara?

Primele verificări ale pompierilor arată că mirosul provine de la Termocentrala Paroșeni.

„Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalația de desulfurare a Uzinei Electrice Paroșeni”, informează ISU Hunedoara.

Citește și: Un judecător din CSM anunță că nu votează delegările discreționare pe funcții de conducere cerute de șefii de instanțe

Continuarea, în Gazeta de Dimineață AICI și AICI.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related