Mișcarea de rezistență ucraineană, în spatele liniilor rusești | Aktual24

Data:

spot_img

Mișcarea de rezistență ucraineană, în spatele liniilor rusești. Un videoclip postat online prezintă activitățile unei rețele de civili ucraineni în teritoriile capturate de Rusia.

Într-un mod similar cu Executivul pentru Operațiuni Speciale al Marii Britanii, care a condus misiuni în spatele liniilor inamice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, sarcinile rezistenței ucrainene în interiorul teritoriului capturat de Moscova includ spionajul, sabotajul și „eliminarea” forțelor ruse, a declarat comandantul pentru Sky News.

El a spus că bărbații și femeile rezistenței sunt activi în Crimeea, precum și în părți din sudul și estul Ucrainei și au desfășurat acțiuni și în Rusia.

De asemenea, sunt create grupuri – ca măsură de precauție – în părți ale Ucrainei care ar putea încă să cadă sub controlul Rusiei. În plus, civilii din Rusia care se opun guvernării lui Vladimir Putin au început să învețe de la rezistența Ucrainei să îi ajute în propriile operațiuni.

Citește și: Cât de bolnave sunt pădurile și cât adevăr este în raportările privind „tăierile accidentale”

Plătesc cu prețul vieții pentru a-și recăpăta libertatea

„Desigur, munca pe care o fac oamenii noștri este periculoasă”, a spus comandantul, Mikola, un colonel al forțelor speciale, care a cerut să rămână anonim din motive de securitate.

„Mulți dintre oamenii noștri au murit în timpul activităților lor și mulți dintre ei ajung în închisorile rusești”, a spus Mikola. „Dar acest lucru nu ne sperie, pentru că scopul nostru justifică pierderile pe care le suferim”, a mai spus el. Este pentru prima dată când șeful Rezistenței Forțelor de Operațiuni Speciale Ucrainene – numele ramurii militare care conduce mișcarea de rezistență – acordă un interviu.

„Printre noi se numără acei oameni care își îndeplinesc calm, liniștit și pe ascuns sarcinile, fără a aștepta o recompensă sau glorie rapidă”, a spus colonelul, vorbind la un hotel din Kiev. „Motivația principală a poporului nostru, a noastră a tuturor, este libertatea. Vrem să ne apărăm țară… rușii vor trebui fie să ne omoare pe toți – fie să plece”, a mai spus el.

Continuarea și video, în Aktual24.ro

Citește și: Trupa Phoenix pregătește un turneu în memoria lui Nicu Covaci

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...