duminică, 29 mai 2022
AcasăDeutsche WelleMişcarea #MeToo a ajuns și în Balcani

Mişcarea #MeToo a ajuns și în Balcani

Totul a început după ce o actriţă din Serbia l-a acuzat de violuri repetate pe profesorul ei. Femei din Croaţia, Muntenegru şi Bosnia încep să vorbească despre abuzurile sexuale suferite.

Anul nou a debutat cu un scandal în Serbia. Câteva femei l-au acuzat pe cunoscutul profesor de teatru şi regizor Miroslav Mika Aleksic de viol şi abuzuri sexuale. Toate au fost studente la şcoala sa de teatru şi cel puţin una dintre ele era minoră în momentul în care a fost abuzată.

Milena Radulovic, o actriţă de succes, în vârstă de 26 de ani, a fost prima care a vorbit public despre această traumă. Într-un interviu publicat pe 16 ianuarie în revistă Blic din Serbia, ea a declarat că Aleksic a violat-o pe când era încă minoră: „Eram la şcoala lui  Mika Aleksic de şase ani, când am fost violată. Aveam 17 ani. Nu s-a întâmplat numai o dată. Violul s-a repetat.”

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE