luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMisiune de „gradul lll” pentru Dominic Fritz. Bombele cu ceas din Primăria...

Misiune de „gradul lll” pentru Dominic Fritz. Bombele cu ceas din Primăria Timișoara amenință cu implozia!

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, ales cu peste 53% din voturile timișorenilor, are o misiune grea. Sunt multe probleme de rezolvat, proiecte de dus la bun sfârșit și altele, foarte importante, de implementat. Sunt și câteva proiecte care au nevoie de modificări, fiind întocmite prost de administrația precedentă.

Parcuri, trotuare, piste de biciclete, spații verzi, curățenia, problema semafoarelor sunt doar câteva dintre punctele asupra cărora noul edil-șef trebuie trebuie să-și îndrepte atenția.

Timișoara este, la capitolul curățenie, un oraș al paradoxului. Cu trei firme de salubritate, urbea este murdară. În cartiere, mai ales, gunoaiele „zburdă” pe străzi, trotuare sau spații verzi. Culmea, din bugetul local se scurg milioane de lei pe curățenie!
În 2019, Primăria Timișoara semna un contract de salubritate cu o firmă privată, pe patru ani, pentru suma de peste 86 de milioane de lei. Aceasta are obligația să măture străzile, manual și mecanic, să spele arterele, să golească coșurile de gunoi și să adune mizeria din scuaruri. Să nu uităm că mai există și contractul cu Retim.

În primăvara acestui an a fost semnat cel de-al treilea contract pentru curățenie. O a treia firmă a fost angajată să adune deșeurile din rampele clandestine, resturile vegetale și deșeurile rezultate din procesele de construire. Acest contract are o valoare de peste 23 de milioane de lei și este încheiat pe o perioadă de patru ani. Și totuși, Timișoara este murdară.

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE