Misterele „Socola”: procurorii caută 2 hectare de pădure care au dispărut în 2 ani de la plantare

Data:

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” încă mai are de desluşit mistere rămase cadou de la ultimele administraţii ale unităţii medicale. Una dintre cele mai ciudate speţe este cea a pădurii de Paulovnia care a dispărut înainte de a fi plantată. 

Conform unui raport de audit intern intrat în posesia „Ziarului de Iaşi”, Institutul Socola a vrut să cumpere în octombrie 2018 aproape 1.400 de butaşi de tip Paulovnia, pe care să-i planteze la secţia exterioară de la Şipote. Scopul era să obţină lemne de foc mai ieftine decât în comerţ, fiindcă această specie este recunoscută pentru dezvoltarea rapidă şi pentru faptul că este un lemn de esenţă tare, care generează mai multă căldură.

Citește și: Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome

În raportul de audit intern întocmit în noiembrie 2020 se menţionează că la licitaţia publică organizată de spital nu s-a prezentat niciun operator privat, astfel că Serviciul Achiziţii a cerut unui singur operator economic – firma ISEO – o ofertă pentru înfiinţarea unei culturi de Paulovnia pe 2 hectare şi Topinambur (o legumă cunoscută sub numele de nap porcesc) pe alte două hectare.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...