Misteriosul Alfred Petrea, omul care a clonat gigantul spaniol Indra într-un proiect european de 14 milioane de lei: „Eu livrez, eu coordonez”

Acționarul majoritar al firmei Eloquentia, italianca Francesca Feriotto, susține că investiția sa de la Iași este în derulare, dar a mărturisit că îi cunoaște pe furnizorii echipamentelor. De altfel, unul dintre ei, Alfred Petronel Petrea, lucrează de fapt în cadrul proiectului EloRev și răspunde la telefonul afișat pe site-ul acestuia, deși este oficial doar furnizor de tehnică în urma unei licitații desfășurate în câteva zile, pe finalul anului trecut.

Petrea lasă să se înțeleagă de fapt EloRev este afacerea sa, având nevoie de Francesca Feriotto din cauza trecutului său marcat de o condamnare penală și de acuzațiile dintr-un dosar DIICOT. În plus, Alfred Petronel Petrea spune că nu a copiat denumirea firmei spaniole Indra, ci doar a adaptat-o, fiind aprobată de Registrul Comerțului din Spania.

Start-up ieșean care copiază un gigant în IT

REPORTER DE IAȘI a prezentat cazul unei firme din Iași, având ca unic asociat pe italianca Francesa Feriotto, suspectată de încălcarea legii privind achizițiile publice.
A cumpărat laptop-uri, scannere și monitoare de la Stegal Tehnic, firma italianului Andrea Rubino, apărând alături de acesta în numeroase fotografii postate pe Facebook, la evenimente private. Achiziția de 466.000 de lei a avut loc în luna mai a anului trecut.
A doua mare achiziție a fost de la Indra Management BPO din Spania: 3,7 milioane de lei pentru un sistem specializat de învățare automată, capacități de stocare și amenajare data center. Numele firmei este copiat după cel al uneia dintre cele mai mari companii din Spania, Indra BPO, un gigant mondial în IT, cu afaceri în 100 de țări și venituri anuale de 3 miliarde de euro.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.