„Mistrețu” de la Schitu Duca a fost învins de mistreți. Războiul lui Mihalache cu Romsilva

Data:

Fostul primar al comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, căruia sătenii îi spun Mistrețu”, se judecă cu Romsilva (fosta Direcție Silvică) pentru despăgubiri după ce culturile i-au fost distruse de mistreți. Mihalache spune că situația se repetă anual pentru că pădurarii nu hrănesc animalele în sezonul de iarnă. În plus, numărul maxim de mistreți pe hectarul de pădure este depășit și animalele în căutare de hrană dau năvală în terenurile agricole.

Situația a devenit și mai încurcată după ce Garda Forestieră a calculat, în luna ianuarie, pagubele la terenurile agricole ale lui Mihalache, stabilind despăgubiri de 100.000 de lei, iar Romsilva a dat în judecată instituția spunând că suma este umflată. „În toată țara sunt peste 1.000 de procese pe rol acum, m-am interesat. Trebuie să dea hrană la animale și n-o fac. Acestea, normal, ies din pădure în căutare de mâncare”, spune Mihalache. Garda Forestieră Suceava confirmă: în toată Moldova, există cel puțin două-trei plângeri zilnic legate de pagube produse de urși și mistreți.

Păgubit de 30 de ani

Mihai Mihalache a cerut Romsilva, în ianuarie, întocmirea unui proces-verbal referitor la pagubele produse de mistreți pe terenuri agricole pe care le deține. “Am pagube de 30 de ani, nu de acum. Este al doilea proces pe care îl am acum, mai am unul de 6 ani. Prin lege, administratorii fondului de vânătoare trebuie să ofere animalelor hrană, în perioada iernii, de câteva ori pe lună. Cum nu fac asta, vin pe terenurile agricole în căutare de hrană și distrug tot. Am avut culturi de grâu, de porumb, de floarea soarelui cu pagube de la 30 la 100%”, povestește fostul edil.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...