Miting și marș neautorizate la Bistrița. Jandarmeria nu a identificat responsabilii | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Miting și marș neautorizate la Bistrița, la care au participat conform organizatorilor AUR peste 2000 de persoane din toată țara (în realitate nu au fost mai mult de 700 de persoane).

Evenimentul s-a desfășurat fără avizul autorităților locale, încălcând prevederile legale privind organizarea adunărilor publice. Până în prezent, Jandarmeria nu a reușit să stabilească cine sunt persoanele responsabile și nu a aplicat sancțiuni.

La solicitarea saptamana.online, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița – Năsăud a comunicat: ”Având în vedere protestul care a avut loc sâmbătă la Bistrița, în prezent se efectuează verificări în vederea stabilirii aplicării unor eventuale sancțiuni.”

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Situația a generat controverse în mediul online, unii considerând că dreptul la liberă exprimare trebuie respectat, în timp ce alții au subliniat importanța respectării legii.

AUR va apărea pe buletinele de vot în Bistrița-Năsăud

Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis contestația Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) împotriva deciziilor Biroului Electoral Județean, astfel că formațiunea va apărea pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare. Instanța a anulat deciziile de respingere a candidaturilor pentru Camera Deputaților și Senat, admițând listele inițiale propuse de AUR. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj în termen de 48 de ore.

Continuarea în Săptămâna Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea ajunge la Tulcea în perioada 21-27 octombrie

KINOdiseea - Festivalul de film pentru publicul tânăr va...

Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației | Aktual24

Mai mulți elevi maghiari dau în judecată Ministerul Educației....

Gala de deschidere Astra Film Festival 2024. Jurnal de festival | Mesagerul de Sibiu

Gala de deschidere Astra Film Festival 2024. Festivalul a...