miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterMitropolitul Moldovei a botezat un prunc născut într-o „familie minune”

Mitropolitul Moldovei a botezat un prunc născut într-o „familie minune”

Mare surpriză a trăit săptămâna trecută o familie de oameni simpli, de la ţară, după ce Mitropolitul a acceptat să le boteze mezinul, al cincilea copil. 

Micuţul nu este însă unul oarecare: potrivit oficialilor Mitropoliei, IPS Teofan a botezat acest prunc deoarece este izvorât practic dintr-o „minune”. Medicii i-au spus mamei că nu va putea avea niciodată copii, din cauza uneo malformaţii. Femeia însă s-a rugat Domnului cu insistenţă, iar în final a făcut nu unul, ci cinci copii. Pe ultimul dintre aceştia, Iosif, l-a botezat Mitropolitul Teofan duminica trecută. Minune sau nu, povestea familiei Pătrăucean este însă una de-a dreptul minunată.

Săptămâna trecută, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan, a făcut o surpriză familiei Pătrăucean, după ce a acceptat să le boteze cel de-al cincilea copil. Slujba a avut loc la Mănăstirea Zosin, de pe şoseaua dintre Iaşi şi Botoşani, părinţii fiind de loc din comuna Straja, judeţul Suceava, iar povestea lor este una de-a dreptul impresionantă.

Conform reprezentanţilor portalului doxologia.ro, care au fost prezenţi la botezul micuţului, mama a ştiut încă de la începutul căsniciei că foarte probabil nu va putea face copii, în urma unor probleme de sănătate. Anii au trecut, familia s-a legat, iar lucrurile au mers în cu totul altă direcţie. Iar săptămâna trecută, a fost botezat cel de-al cincilea copil am familiei. Ba mai mult, toţi dintre ei s-au născut prin cezariană, iar din păcate, unul a murit la scurt timp după naştere în urma unor complicaţii.

„Acum, la a cincea naştere, mama era în maternitate, iar personalul medical insista să-i facă ceva calmante, gândindu-se că are probleme. Doamna Maria însă a refuzat, spunând că nu are nicio durere.

La final, chiar şi doctoriţa care a asistat-o la naştere i-a spus că, într-adevăr, poate să mai aibă şi alţi copii, văzând că este o minune a lui Dumnezeu lucrarea aceasta. Pe primul copil îl cheamă Teodosie, pe al doilea Efrem, al treilea, o fetiţă, Macaria, iar al patrulea Iosif”, a declarat pr. Teodosie Pleşca, stareţul de la Mănăstirea Zosin, citat de doxologia.ro.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE