Mizerie la Centrul pentru persoane cu deficienţe de la Tigveni

Data:

O bună parte dintre cei 218 oameni, suferind de diferite deficienţe locomotorii şi/sau psihiatrice, internaţi în aşa-numitul Centru de Îngrijire prin Terapii Ocupaţionale (CITO) de la Tigveni, îşi duce zilele într-o mizerie de neacceptat, ascunşi de privirile celorlalţi îndărătul zidurilor aşezământului, a dezvăluit, într-un raport dat publicităţii azi, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu deficienţe.

„Beneficiarii”, cum li se spune acestor nefericiţi, locuiesc „în clădiri care stau să cadă, în camere mici şi insalubre, cu băi în care nu există niciun fel de intimitate şi care funcţioneaza parţial”, au scris azi pe site-ul lor cei de la postul de radio Europa FM. Centrul de la Tigveni e în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), adică a Consiliului Judeţean Argeş.

Citește articolul integral în Argeșul Online

Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce Bolojan stă la bloc și face investiții de 2 miliarde de euro, iar Chirica și Alexe sunt putred de bogați și nu...

Cifre seci, dar elocvente. Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru anul acesta a fost proiectat cu cheltuieli de 1,6 miliarde de lei din care 1,2 miliarde lei pentru funcționare. Programul de investiții publice se ridică la 390 milioane de lei. Procentual înseamnă că 76% din banii instituției condusă de Costel Alexe vor merge pe funcționare și numai 24% pe dezvoltare.

Cum afectează pensionările masive funcţionarea Justiţiei la Iaşi? Sentinţe întârziate, magistraţi copleşiţi, dosare studiate în ritm alert

Pensionările din sistemul judiciar ieşean şi-a pus serios amprenta pe activitatea de anul trecut a Tribunalului. Numărul dosarelor noi a scăzut puţin, dar numărul tot mai mic de judecători a făcut ca fiecare dintre ei să fie pus în situaţia de a soluţiona câte două dosare pe zi. Jumătate dintre justiţiabili au aflat soluţia găsită de magistraţi la aproape trei luni de la pronunţarea sentinţei.

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...