Mizerie la Centrul pentru persoane cu deficienţe de la Tigveni

Data:

O bună parte dintre cei 218 oameni, suferind de diferite deficienţe locomotorii şi/sau psihiatrice, internaţi în aşa-numitul Centru de Îngrijire prin Terapii Ocupaţionale (CITO) de la Tigveni, îşi duce zilele într-o mizerie de neacceptat, ascunşi de privirile celorlalţi îndărătul zidurilor aşezământului, a dezvăluit, într-un raport dat publicităţii azi, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu deficienţe.

„Beneficiarii”, cum li se spune acestor nefericiţi, locuiesc „în clădiri care stau să cadă, în camere mici şi insalubre, cu băi în care nu există niciun fel de intimitate şi care funcţioneaza parţial”, au scris azi pe site-ul lor cei de la postul de radio Europa FM. Centrul de la Tigveni e în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), adică a Consiliului Judeţean Argeş.

Citește articolul integral în Argeșul Online

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related