vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăRecomandateMizerie la Centrul pentru persoane cu deficienţe de la Tigveni

Mizerie la Centrul pentru persoane cu deficienţe de la Tigveni

O bună parte dintre cei 218 oameni, suferind de diferite deficienţe locomotorii şi/sau psihiatrice, internaţi în aşa-numitul Centru de Îngrijire prin Terapii Ocupaţionale (CITO) de la Tigveni, îşi duce zilele într-o mizerie de neacceptat, ascunşi de privirile celorlalţi îndărătul zidurilor aşezământului, a dezvăluit, într-un raport dat publicităţii azi, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu deficienţe.

„Beneficiarii”, cum li se spune acestor nefericiţi, locuiesc „în clădiri care stau să cadă, în camere mici şi insalubre, cu băi în care nu există niciun fel de intimitate şi care funcţioneaza parţial”, au scris azi pe site-ul lor cei de la postul de radio Europa FM. Centrul de la Tigveni e în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), adică a Consiliului Judeţean Argeş.

Citește articolul integral în Argeșul Online

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE