duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMoarte suspectă: un bărbat a murit după ce a băut „apă tare”

Moarte suspectă: un bărbat a murit după ce a băut „apă tare”

Un bărbat a murit în cursul zilei de ieri după ce a băut „apă tare”, pe care o folosea în scop profesional. Bărbatul în vârstă de 61 de ani a ajuns la spital în stare gravă, fiind intubat, mai întâi la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași.

Medicii au explicat că din cauza substanței care conține acid azotic, bărbatul avea arsuri la nivelul esofagului, avea perforație digestivă și i-au fost afectate mai multe organe. Astfel, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Substanța pe care a băut-o acesta este folosită ca decolorant și oxidant.

„Bărbatul prezenta afectare cardiacă de tipul sindrom coronarian acut, afectare renală și neurologică. În ciuda eforturilor de diagnostic și tratament în UPU cu susținerea funcțiilor vitale, pacientul a avut o evoluție nefavorabilă, a făcut stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Medicii au constatat decesul și au anunțat Poliția. Având în vedere că este vorba despre o moarte suspectă, urmează ca Institutul de Medicină Legală să stabilească exact care a fost cauza decesului.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE