Mobile Video Workshop pentru jurnaliștii PressHub

Data:

Săptămâna aceasta, jurnaliștii din rețeaua de presă independentă PressHub participă la seminarul de mobile video journalism, ce se desfășoară la Craiova, în perioada 11-14 septembrie.

Smartphone-urile sunt folosite din ce în ce mai mult ca dispozitive electronice de colectare a informațiilor, deoarece publicațiile online necesită din ce în ce mai mult ca reporterii să adauge conținut multimedia în știrile lor. Acest workshop de 4 zile îi învață pe jurnaliști cum să înregistreze audio, cum să filmeze și să editeze folosind smartphone-ul, pentru a realiza materiale de cea mai înaltă calitate, dar și cum să crească traficul și audiențele publicațiilor online.


Workshop-ul acoperă următoarele teme:

– Utilizarea corectă a luminii în diferite tipuri de filmare;

– Obținerea unui sunet de calitate;

– Interviul video cu smartphone-ul;

– Construcția reportajului video, montajul și postproducția;

– Creșterea traficului și audiențelor.


Despre traineri:

Constantin Trofin – lector dr. al Departamentului de Jurnalism al Universității Babeș Bolyai. A fost Director al unei companii de producţie TV care a produs programe pentru Antena 1 şi Televiziunea Română și a primit Premiul Mediafest pentru cea mai bună emisiune de divertisment.

Iulian Comănescu – cel mai cunoscut şi activ analist media din România. În prezent oferă consultanţă media pentru Coca Cola România, Edipresse A.S., Hotnews.ro, OMV Group/Petrom, Ringier România, UPC România, Adevărul şi Parlamentul European.


Acest proiect este organizat de Freedom House România și finanțat de Fundația Open Society Institute, în cooperare cu Programul de Jurnalism Independent al Fundațiilor Open Society.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: