MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ. Zeci de ONG-uri românești și sute de români își oferă sprijinul pentru refugiații ucraineni

Data:

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, zeci de mii de ucraineni au luat calea pribegiei, fugind din calea războiului. Zeci de mii de mame cu copii umplu granițele Ucrainei cu România iar românii și ONG-urile românești și-au oferit imediat sprijinul.

Este și cazul Asociației România ECO – Filiala Maramureș, care a fost prezentă sâmbătă și duminică noaptea să asiste în vama din Sighetul Marmației refugiații din Ucraina.

„Familii, mame cu copii și vârstnici, obligați să fugă din calea agresiunii și violenței Rusiei, găsesc o minimă alinare din partea voluntarilor.

Cum puteți ajuta: 𝗦𝗶𝗴𝗵𝗲𝘁𝘂 𝗠𝗮𝗿𝗺𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶: 0040 748 197 771 este numărul de telefon pentru donatorii care doresc să sprijine cu alimente, produse de igienă, cazare, îmbrăcăminte.

Resursele vor ajunge la: refugiați, soldații și răniții din zonele de conflict din Ucraina.De ce este nevoie: haine și pături, produse de igienă și de îngrijire a copiilor, materiale sanitare și medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante – algocalmin, nurofen, ibuprofen, antibiotice – ampicilină, garouri, pansamente, tifon).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...