Mobilizare la Galați: copii și tineri sar în ajutorul sinistraților | Viața Liberă

Data:

spot_img

Mobilizare la Galați: copii și tineri sar în ajutorul sinistraților. Gălățenii afectați de inundații au nevoie urgentă de ajutor, mobilizarea oamenilor fiind mai mult decât necesară. În centrele din Galați unde se colectează ajutoare, este forfortă continuă.

Persoanele dornice să redea speranța în sufletul celor cărora viiturile le-au măturat toată agoniseala de-o viață vin rând pe rând în locurile special amenajate pentru colectarea de ajutoare.

Miercuri dimineață, ne-am deplasat la unul dintre aceste centre, situat pe centura orașului, atât pentru a lăsa un pachet cu haine și pături, cât și pentru a vedea care este situația la faţa locului. Impresionant este numărul  de voluntari tineri, aflaţi în locurile de colectare pentru a primi și selecta produsele pe care gălățenii le donează.

Citește și: Brăilenii au inundat Galațiul cu solidaritate și compasiune. ISU „Dunărea”, în prima linie a operațiunilor de salvare | De Brăila

„Să vă ajut să scoateți din mașină ceea ce aveți. Suntem aici pentru oricine care vine să aducă orice. Zilnic, după ora 17.00, încărcăm mașinile cu produsele primite și plecăm în zona afectată de inundații. Este îngrozitor ce se întâmplă acolo. Am fost la Pechea, unde mi s-a părut că situația este cea mai gravă. E greu de descris în cuvinte prin ce trec oamenii de acolo. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare produs pe care îl primesc și au constant lacrimi în ochi. Este nevoie de alimente, apă potabilă, pături, pentru că deja seara e frig”, ne-a povestit una dintre voluntare.

În majoritatea unităților de învățământ din oraș s-au organizat programe de colectare a ajutoarelor. Copiii au fost informați că pot aduce la școală conserve, apă, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală.

Continuarea, în Viatalibera.ro

Citește și: Călăii sistemului de protecția copilului protejați de sistem

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Viața Liberă)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de ani de la construirea Transfăgărășanului: o poveste de sacrificiu și eroism | Mesagerul de Sibiu

S-au împlinit 50 de ani de la construirea Transfăgărășanului....

555 de tone de îngrăşământ chimic, depozitat necorespunzător în județul Timiș

Polițiștii Secţiei 6 Rurale Găvojdia au depistat peste 555...

Accident rutier cu vehicule ale Armatei pe podul peste Siret, între Brăila și Galați | De Brăila

Un accident rutier s-a produs, joi, pe drumul european...

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile din Centrul Vechi | Monitorul de Botoșani

Autoritățile județului Botoșani propun măsuri pentru a combate fărădelegile...