miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterModa pasajelor. Primăria Oradea îşi propune amenajarea a 7 noi tuneluri subterane...

Moda pasajelor. Primăria Oradea îşi propune amenajarea a 7 noi tuneluri subterane şi a unui pasaj suprateran

Municipalitatea orădeană vrea să reducă numărul ambuteiajelor prin construirea de pasaje rutiere sub fiecare intersecţie importantă din oraş, începând din Centrul Civic şi strada Republicii până în bulevardele Tudor Vladimirescu sau Dacia.

„Peste 3-4 ani o maşină va străbate Oradea din Nufărul în Episcopia în mai puţin de 10 minute, fără să mai stea la cozi în intersecţii”, promite primarul Florin Birta. Dar asta înseamnă tot atâţi ani de şantiere…

Gata cu giratoriile! 

În primul mandat de primar al Oradiei, liberalul Ilie Bolojan a transformat principalele intersecţii semaforizate în sensuri giratorii. Aşa a apărut celebra „turbogiraţie” din Piaţa Gojdu, sensul giratoriu din intersecţia bulevardului Tudor Vladimirescu cu Oneştilor, cel de la intersecţia Pieţei Bucureşti cu strada Olimpiadei ş.a.m.d.

Zece ani mai târziu, Florin Birta (foto) pregăteşte desfiinţarea lor. După darea în folosinţă a pasajului rutier de sub bulevardul Magheru, noul primar vrea să aplice soluţia în tot oraşul. „Sensurile giratorii au fost o soluţie provizorie. Şi atunci ne-am fi dorit să facem în locul lor pasaje subterane, ca în Occident, dar nu ne dădea nimeni bani. Acum putem atrage fonduri europene”, explică Birta. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE