Modernizarea branșamentelor prin contorizare a apei a dat rateuri | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Modernizarea branșamentelor prin contorizare a apei a dat rateuri în Botoșani. Proiectul de reabilitare a costat peste 3 milioane de lei. Mai multe contoare modernizate de apă rece nu transmit date online la distanță.

O parte dintre cele peste 2.000 de contoare de apă rece echipate cu module radio pentru citire la distanță nu transmit datele online și necesită citire în proximitate. Prin urmare, oamenii umblă cu un soi de receptor cu antenă prin curțile abonaților.

Informația a fost recunoscută și de directorul general al Nova Apaserv, Liviu Ștefan, care a precizat că ar fi vorba de circa 200 de contoare.

„Noi am luat puține, dar sunt care au luat 50.000, 20.000 de bucăți. Este un procent – și este cunoscut lucrul acesta – care nu transmit, fie pentru că sunt în apă, ori sunt ecranate, ori sunt într-o zonă cu semnal mai slab. Operatorul – cei de la Orange pentru că noi cu ei am încheiat – a transmis o hartă cu semnalul – dar există situații în care procentul nu este de sută la sută. Din câte știu, inițial au fost probleme cu circa 400-500 dintre acestea, dar între timp problema s-a rezolvat pentru o parte dintre ele. Acum cred că mai sunt vreo 200 cu care ne luptăm, dar transmisie în procent de sută la sută nu știu dacă va exista vreodată”, a spus Liviu Ștefan, care este convins că situația se va remedia și pentru ultimele contoare.

Citește și: Proiect: Florin Stăncescu, fostul bibliotecar al comunei Stâlpeni, propus să conducă o echipă de pompieri voluntari | Gazeta de Stâlpeni

Societatea pasează vina către altă companie

Echipamentele au fost furnizate de o firmă din Grupul de firme Elsaco, care a respins orice răspundere în această chestiune. „Societatea a asigurat furnizarea echipamentelor și servicii de montaj – înlocuire. În rest, pentru citirea de la distanță, operatorul de apă a semnat un contract cu o altă companie. Prin urmare, noi nu avem nicio răspundere în privința transmiterii datelor”, a precizat reprezentantul Diviziei de montaj din cadrul Grupului de firme Elsaco.

De partea cealaltă, cei de la Orange au precizat că numărul de contoare de apă pentru care s-a semnat contractul este mult mai mic decât cifra de 4.000 vehiculată în unele medii. De exemplu, contractul convenit cu cei de la Elsaco – Vestra prevedea furnizarea a 150 de contoare de apă cu modul radio Dn 15 mm, 50 de bucăți cu Dn 20 mm, 160 xu Dn 25 mm, 1630 de bucăți cu diametrul de conductă de 32 mm, 430 de contori cu dn 40 mm și 30 de bucăți contoare de apă cu modul radio Dn 50 mm.

Continuare, în Monitoruldebotosani.ro

Citește și: Istoricul care a prezis că Trump va câștiga alegerile în 2016, iar Biden pe cele din 2020, își dezvăluie formula prin care face predicții | Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related