Modernizarea orașului Oradea continuă: trei parcuri puse pe lista Primăriei

Data:

spot_img

Modernizarea orașului Oradea continuă: trei parcuri puse pe lista Primăriei, urmând ca acestea să primească o altă înfățișare.

Este vorba despre Parcul 22 Decembrie, Parcului Libertății și amenajări în lunca Crișului, respectiv reactivarea și extinderea parcului din șanțul Cetății.

Municipalitatea solicită oferte din partea firmelor specializate şi anunţă preţurile de achiziţie prin SEAP.

A fost demarată licitația pentru execuția lucrărilor și a serviciilor de mentenanță a parcurilor Libertății, 22 Decembrie și a parcului din șanțul Cetății. Data limita de depunere a ofertelor în SEAP este 8 mai, ora 15.00, iar valoarea estimată a achiziției este de 40.152.147,27 lei fără TVA.

Modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane

Parcul 22 Decembrie, cu o suprafață de 22.570 mp, nu a mai fost amenajat de mai mult de 10 ani. La ora actuală parcul arată necorespunzător, mobilierul stradal este degradat, spațiile de joacă sunt din plastic, nu mai oferă siguranță și nu corespund nevoilor copiilor.

Citește și Relocare cu 345 metri, în urma revizuirii proiectului Sălii Polivalente din Iași

În cadrul lucrărilor propuse se are în vedere modernizarea și reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului velo, piste de alergare etc.), iar prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, se propune un concept ecologic de amenajare a spațiilor verzi plantate.

154 arbori și amenajări floricole cu 4.700 exemplare de plante

Zona vizată se află în lungul cursului de apă între podul Sf. Ladislau și podul Dacia. Parcul Libertății cuprinde un strat superior foarte bine definit asupra căruia sunt necesare intervenții de întreținere, iar la nivelul arbuștilor trebuie plantați specii noi de arbori care să sporească atractivitatea spațiului.

Se vor planta 154 arbori din speciile castan, salcie, frasin, chiparos de baltă. De asemenea, vor fi amenajări floricole cu 4.700 exemplare de plante perene, arbuști și graminee. 

În cadrul lucrărilor de modernizare a parcului și a intervențiilor în luncă vor fi realizate următoarele: zonele de acces modernizate, zona centrală și zonele de odihnă și relaxare bine evidențiate, se va crea o zonă pentru activități sportive, iar spațiul actual de joacă se va desființa și se va realiza un nou loc de joacă din așchii lemnoase.

Citește și Cum a rămas Curtea de Apel Craiova fără „moștenitori”, după promovarea judecătorului Glugă la instanța supremă

Articolul integral în Crișana.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Crișana
Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fundația lui Mihai Neșu primește, în premieră, susținere financiară de la CJ Bihor | Bihoreanul

Consilierii județeni din Bihor au aprobat acordarea unei alocații...

12 persoane reţinute în dosarul documentelor de identitate falsificate | Monitorul de Botoșani

Dosarul documentelor de identitate falsificate. 17 persoane sunt investigate...

Primarul Slatinei vrea alianță cu AUR în Consiliu Local | Reporter24

Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, a reînnoit invitaţia către...