marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterModificări importante în admiterea de anul viitor de la UMF Iași: au...

Modificări importante în admiterea de anul viitor de la UMF Iași: au fost introduse două noi specializări

Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași a aprobat zilele acestea Metodologia privind desfășurarea admiterii la studii de licență pentru candidații internaționali pentru anul universitar 2021 – 2022. Cea mai importantă modificare este legată de faptul că rezultatele de la examenul de bacalaureat nu mai sunt luate în considerare la ierarhizarea candidaților, iar înscrierea se face exclusiv online, fără să mai fie necesară trimiterea efectivă a dosarului. De asemenea, au fost introduse două specializări.

„Interesul crescut al tinerilor din afara României pentru oferta noastră educațională demonstrează imaginea excelentă a Universității pe plan internațional. Iar procesul de admitere trebuie să fie unul competitiv, echitabil și nediscriminatoriu, orientat pe crearea unui mediu multicultural de învăţare și formare”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Astfel, candidații străini care vor să se înscrie trebuie să acceseze www.umfiasi.ro, iar în secțiunea „Înscrieri studenți internaţionali” vor încărca documentele scanate. Candidații trebuie să precizeze facultatea și programul de predare pentru care se înscriu, iar dacă doresc să aplice pentru mai multe facultăți, vor depune aplicații online diferite pentru fiecare opțiune, precizând ordinea opțiunilor. Un candidat va putea opta pentru maximum trei facultăți sau specializări de studiu.

O altă noutate o reprezintă introducerea a două specializări – „Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic”, în cadrul Facultății de Farmacie și „Audiologie și protezare auditivă”, la Facultatea de Bioinginerie Medicală, ambele având o durată a studiilor de trei ani. „Ambele specializări sunt supuse aprobării Ministerului Educației. Ca măsură de siguranță, dar și pentru că anul acesta s-a desfășurat fără probleme, păstrăm procesul de înscriere exclusiv online”, a completat rectorul UMF Iași. Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE